Börtönt is kaphat, aki hamisítja a védettségi igazolványt

Startlap - Startlap
A friss kormányrendeletből kiderül, nem csak a hamisítókra sújt le a törvény. Esti hírösszefoglaló.

Börtönt is kaphat, aki hamisítja a védettségi igazolványt

Az erre vonatkozó kormányrendelet vasárnaptól hatályba is lép, de már most megismerheti bárki a Büntető törvénykönyv szigorításának részleteit ebből a cikkből.

Ebből a cikkből pedig azt tudhatod meg, milyen büntetésre számíthat az a szállásadó, aki nem kéri a védettségi igazolványt a vendégtől.

Kinyitott a Fővárosi Állatkert, máris rendőrt kellett hívni

Szombaton többek között a Fővárosi Állat-s és Növénykert is megnyithatta kapuit a védettségi igazolvánnyal rendelkező, illetve a 18 éven aluli látogatók előtt. Azonban rögtön az első napon rendőri segítségre volt szükség az intézményben. Ha kíváncsi vagy, mi történt, ezen a linken találod a magyarázatot.

Immunológus: Beoltva se üljünk be étterembe!

Miután a beoltott magyarok száma átlépte a négymilliós határt, mától számos könnyítés lépett életbe, védettségi igazolvánnyal újra lehet menni többek között étterembe, moziba, vagy éppen maszk nélkül focimeccsre. Lisziewicz Julianna azonban mindezt nem javasolja. Az immunológus nagyon csodálkozna, ha az indiai mutáns nem okozna nálunk is egy negyedik hullámot. Részletek.

Az elmúlt hét év második leghalálosabb hete volt március végén

Getty Images

Április utolsó napján megjelentek a Központi Statisztikai Hivatal oldalán az év első tizenhárom hetére vonatkozó halálozási adatok, így már április első pár napjaival bezárólag van képünk arról, hányan haltak meg az idén Magyarországon. Részletek.

Orbán Viktor: Beoltani képesek vagyunk mindenkit

Új videóban buzdít az oltásra Orbán Viktor kormányfő, egyúttal elárulja azt is, a vakcináció tekintetében mi a következő kitűzött cél. Íme a videó.

Mi vár Erzsébet királynőre Fülöp herceg nélkül?

Fülöp herceg halála jelentős változással jár a monarchia életében – még úgy is, hogy alapvetően eddig is Erzsébet hozta meg a legfontosabb döntéseket. Igen összetett kérdésről van szó, amelyre a lehetséges válaszokat ez a cikk adja meg.

Meghalt Hámori József biológus, korábbi miniszter

Életének 89. évében elhunyt Hámori József Széchenyi-díjas biológus, egyetemi tanár, volt miniszter, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagja, egykori alelnöke. Az agykutató tudományos és közéleti munkásságát ez a cikk foglalja össze.

Kissinger szerint világpusztulással fenyeget az Amerika-Kína viszony elmérgesedése

John MACDOUGALL / AFP

A 97 éves Henry Kissinger megosztotta gondolatait a legnagyobb globális kérdésekről, és szerinte a legfontosabb veszélyforrás jelenleg az Egyesült Államok és Kína között fokozódó feszültség. Ha érdekel, mire alapozza véleményét a Nobel-békedíjas diplomata, aki a 70-es években nemzetbiztonsági tanácsadó és külügyminiszter is volt Richard Nixon kormányában, és fontos szerepet játszott a Kínával való forrósodó viszony diplomáciai rendezésében, ebből a cikkből megtudhatod.

Tordy Géza nem szereti a baloldalt, Vidnyánszkyt hülyének tartja

A 83. születésnapját ünneplő Tordy Gézával készített interjút Veiszer Alinda. Ebben a cikkben összegyűjtötték a színművész pár érdekes kijelentését.

Már 400 ezernél is több új fertőzött Indiában egy nap alatt

Mi történik most járványügyi szempontból az 1,3 milliárd lakosú országban? A választ ebben a cikkben találod.

 

Ezek is érdkelhetnek:

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Orbán: Brüsszel nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közeg

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit