Telex: Megtaláltuk Mészáros és Várkonyi leendő otthonát

Startlap - Startlap
Valójában egy ügyvédi felszólító levél erősítette meg indirekt módon a lap információját. Heti hírösszefoglaló.

Telex: Megtaláltuk Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea leendő otthonát

A XII. kerületi Széchenyi-kilátó melletti utcákból a budai hegyek egyik legszebb panorámája nyílik a városra. A környéken (amely Budapest egyik legdrágábbja) sok régi, patinás villaépület és újabb luxusingatlan is áll. Az egyik, a kétezres évek stílusában épült házat jelenleg kívül-belül tatarozzák, és a Telex információi szerint oda költözik majd Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea. A ház kalandos hátteréről, valamint egy, a majdani lakók kilétét indirekt módon felfedő ügyvédi felszólításról ez a cikk számol be.

Novemberi nyugdíjemelés: titok, hogy ki és mi alapján dönt

Éppen fél éve kérdezgeti a különböző hivatalos szerveket arról a 24.hu, hogy ki és mi alapján határozza meg, hogy év közben emelik-e a nyugdíjakat. Pedig nem bonyolult a válasz, ebben a cikkben részletesen elmagyarázzák.

Megvan a négymillió beoltott

Orbán Viktor posztolta péntek délután a Facebookon. Nyithatnak az éttermek belső terei, kitolódik a kijárási tilalom kezdete. Részletek.

Újabb két országba utazhatunk védettségi igazolvánnyal

MTVA/Bizományosi: Róka László

Szijjártó Péter szombat reggel bejelentette, két újabb  – így eddig összesen négy – országgal kötött utazási megállapodást Magyarország. Az egyiknek biztosan nagyon sok magyar fog örülni. Hogy mely országokról van szó, ebből a cikkből megtudhatod.

Kiderült, az is, mikor indul az EU-s vakcinaútlevél: egyes országokban már júniusban, a tesztidőszak alatt, de ebben hazánk nem vesz részt. Részletek.

Ellenzék: A Fidesz újfajta rablóprivatizációt hajt végre

A Párbeszéd, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum közös sajtótájékoztatóján kommentálta a kedden elfogadott jogszabályokat. Ígéretet tettek, hogy a 2022-es választás megnyerésével visszaszerzik a Fidesz által a pandémia árnyékában alapítványokba “kilapátolt” mintegy ezermilliárd forintos nemzeti vagyont. Bővebben.

Komoly drágulásra számíthatunk szinte minden élelmiszer terén

Kenyér, tej, tojás, hús, üdítő, ásványvíz: ez csak a lista eleje, hosszan lehetne sorolni a tételeket, amelyeknek az áremelkedése most érkezik el azokhoz a kiskereskedelmi láncokhoz, ahol a hétvégi bevásárlásokat intézzük. A magasabb árak nem azonnal fognak megjelenni, de már nem sok van hátra odáig, amikor majd döbbenten konstatáljuk, mennyivel többet fizettünk a szokásosnál. Mit jelent ez a gyakorlatban, és mégis mi az oka annak, hogy hirtelen ennyi különböző termék árcédulája változik? Erről szól ez a cikk.

Gulyás elmondta, mikortól lehet esküvőket tartani

A csütörtöki kormányinfón két fontos bejelentés is elhangzott: szigorítják a büntetőtörvénykönyvet, valamint hamarosan esküvőket is tarthatunk már. Ha érdekel, mi indokolja a Btk. szigorítását, és hogy mikor mehetünk újra lagziba, olvasd el ezt a cikket.

Biden első kongresszusi beszédével rögtön történelmet írt

Joe Biden amerikai elnök szerda este először mondott beszédet a Kongresszus előtt. A beszédet összefoglaló New York Times szerint Biden rögtön ezzel az első beszéddel történelmet írt. Ha érdekel, mire alapozza állítását a lap, ebből a cikkből kiderül.

Kunetz Zsombor: Orbán Viktor és Müller Cecília is hazudott

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mióta megjelent a kormány táblázata, melyben a vakcinákat rangsorolta, azóta tart a felzúdulás körülötte. Nyilatkozott már az ügyben Karikó Katalin, de a Magyar Orvosi Kamara is erősen pontatlannak ítélte meg a kimutatást. Kunetz Zsombor is kifejtette a véleményét valamivel erősebben, ráadásul az ATV élő adásában. Részletek.

Nyugdíjemelés: itt vannak a pontos összegek

A kormány a járványra fogja, pedig alighanem a közelgő választásoktól sem független, mindenesetre a Pénzügyminisztérium a napokban jelentette be, hogy idén először már év közben kompenzálják az időseket az alulkalkulált infláció miatt. Na de mit jelent mindez a gyakorlatban, mennyi plusz pénzre számíthatnak a nyugdíjasok? Ebben a cikkben kiszámolták.

Telex: Karácsony Gergely és Dobrev Klára is indul az ellenzéki előválasztáson

A lap információi szerint egyértelműen eldőlt, hogy a főváros főpolgármestere és az Európai Parlament DK-s alelnöke is megméretteti magát a közös miniszterelnök-jelöltségért. Míg Dobrev Klára esetében ezt a párt eddigi kommunikációja is megerősíti, és napokon belül megtörténhet a hivatalos bejelentés, Karácsony Gergely sokáig kivárhat ezzel. Mindeközben a verseny már megindult a potenciális jelöltek között, eltérő taktikákkal és sikerfaktorral. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Először mutatták be a Hableány tragédiájának legmegrázóbb felvételét hanggal

A videót, amelyet egy amerikai turista készített a Viking Sigyn hajóorrából a két évvel ezelőtti baleset pillanatairól, a keddi tárgyaláson vetítették le. Íme.

Ez is érdekelhet

képcím

Vitézy arról, hogy Karácsony megtámadta saját győzelmét

képcím

Karácsony megtámadta saját győzelmét

képcím

Vitézy Dávid: Gratulálok Karácsony Gergely főpolgármesternek