Kiemelt Hírek 2021. április 29.

Gulyás elmondta, mikortól lehet esküvőket tartani

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 29.
A védettségi igazolványok miatt szigorítják a büntetőtörvénykönyvet. A csütörtöki kormányinfó hírei.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely a kabinet előző napi ülésén elhangzottakkal kapcsolatban elmondta: pénteken elérhetjük a 4 millió beoltottat, így életbe lép a nyitás újabb szakasza. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette a nyitás legfontosabb, már ismert lépéseit, ezekről itt írtunk bővebben.

A védettségi igazolványokkal való visszaélések elkerülése végett szigorítják a büntetőtörvénykönyvet. A büntetés 100 ezer forinttól egymillió forintig terjedhet, de akár egy évre is bezárárhatják, aki ilyen jogellenes magatartást tanúsit – tájékoztatott Gulyás Gergely.

Várhatóan május 10-éig elérhetjük az 5 milliós átoltottsági szintet, így az azt követő hétvégén jó eséllyel már esküvőket és családi összejöveteleket is lehet tartani 

– jelentette be Gulyás.

Szijjártó Péter külügyminisztert felhatalmazta a kormány, hogy kétoldalú alapon megállapodásokat kössön a védettségi igazolások külcsönös elfogadásáról minden erre hajlandó országgal – tudtuk meg a minisztertől.

Újságírói kérdések:

Május közepén, az 5 millió oltottnál fognak dönteni a nyári osztálykirándulások, táborokról – válaszolta újságírói kérdésre a miniszter.

A 18 év alattiak oltásáról: a 16-18 év közötti korosztályt oltani fogjuk Pfizerrel. A 12-16 éves korosztály oltásának lehetőségét még vizsgálják a szakemberek – mondta el Gulyás.

Mikor, hol, mivel oltják majd a határon túli magyarságot? Először beoltjuk a Magyarországon élőket, utána pedig – ha lesz elég vakcinánk – a határon túliak következnek – hangzott el a válasz.

 

A kormányinfóról bővebben itt olvashatsz.

Keresés az oldalon