Szeptemberi horoszkóp: a rettegés veszi át a hatalmat, pedig nagy lehetőségeket tartogat a jövő

Startlap - Startlap
A Mars és a Szaturnusz sötét érzéseket hoz elő, nehéz helyzetek következnek, de mégsem szabad feladni a reményt. Vasárnap délelőtti olvasgatós hírösszefoglaló.

Szeptemberi horoszkóp: a rettegés veszi át a hatalmat, pedig nagy lehetőségeket tartogat a jövő

Az asztrológusok szerint a szeptemberi hónap alakulását a Mars és a Szaturnusz határozza meg. A bolygók felerősítik a félelmeinket, de történhetnek olyan események is, amelyek által fény derül arra, hogy a rettegésünk alaptalan, sőt, kedvező fordulatoknak nézünk elébe. Mi vár az egyes csillagjegyek szülötteire a következő hetekben? Kattints ide, és megtudhatod.

Brutális lesz a hőség, kiadták a másodfokú figyelmeztetést vasárnapra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat este jelezte, hogy vasárnapra másodfokú figyelmeztetés van érvényben, ugyanis 38 fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála. Ugyanakkor délutántól zivatarok várhatók. Részletes előrejelzést itt találsz.

Zsömi, a kutya a Mátravasút új kedvence 

Hacsak nincs nagyon meleg, egyenruhát hord, otthonosan elhelyezkedik a kocsiban, és imádja, ha simogatják: ő Zsömi, akinek vasúti karrierje július elején indult egy különleges fotóval, és mostanra a kicsik és a nagyok kedvence lett. Bővebben.

“Mérgesek, veszekednek, ordítoznak, ha elmeséljük, mi történik velünk. Inkább magunkra zárjuk az ajtót és megbeszéljük egymással, ha problémánk van” – magyar kamaszok kitálalnak a szülőkről

Fotó: Robert Nickelsberg/Getty Images

Azt, hogy milyen rémesek ezek a mai fiatalok, egy mindenkoron érvényes igazságként hangoztatják. De mi a helyzet a szülőkkel? Ha leülsz beszélgetni a tinikkel, az derül ki, hogy a problémáik nagy része a körülöttük élő felnőttekből fakad, és elkezded megérteni, miért lázadtál annak idején te is olyan nagyon.Avagy a szülői oldal se lehet feltétlenül büszke arra, ahogyan viselkedik. Ebben a cikkben egy ilyen beszélgetésre tettek kísérletet néhány 16 éves kamasz segítségével.

“Nagyon úgy fest, hogy a diákjait ismerő, a tanulók érdekeinek megfelelően, önállóan dönteni képes tanár zavarja a rendszert”

A tiltakozások és szakmai aggályok ellenére szeptembertől már az új Nemzeti alaptanterv (NAT) kötelező. Két magyartanárnő, Gergelyi Katalin és Kaszás Erzsébet elhatározta, korszerű NAT-ból szeretnének tanítani, ezért a 2020-as verzióra ideiglenes kísérletként tekintenek, és más kollégáik bevonásával előkészítenek egy új tantervet. Ebben a cikkben ők mesélnek a jelenlegi alaptanterv körüli káoszról és gigászi terveikről.

Akkor és most: a 90 éves topmodelljei, akik ma is káprázatosan gyönyörűek

Sokan azt hiszik, az első szupermodelleket és magát a kifejezést is a 90-es éveknek köszönhetjük. Valójában a 19. században Henry Stacy Marks brit művész használta először a fogalmat egy interjúban, és alapvetően a svéd Lisa Fonssagrives az, akit a világ első szupermodelljének tartanak, az ő karrierje az 1930-as években indult. De a 20. század utolsó évtizede tényleg fontos mérföldkő volt a szupermodellek szempontjából: ezek a nők egyre hangsúlyosabb szerepet kaptak a médiában, egyenértékűvé váltak a szupersztárokkal, a kifutókról és a kamerák mögül elmerészkedtek a beszélgetős műsorok világáig, és közben csillagászati összegeket kerestek. Azt, hogy ki volt Fonssagrives, manapság már gyakorlatilag senki sem tudja, Cindy Crawford, Naomi Campbell, és Kate Moss neve viszont mindenkinél ismerős arcokat hív elő. Mi történt velük azóta, és hogyan változott a külsejük az elmúlt több mint 20 évben?  Erre a linkre kattintva egy galériát találsz, amelyből minden kiderül.

“Miután megírtam ennek az anyukának, hogy nincs egyedül, rájöttem: ez rám is vonatkozik. Nem vagyok egyedül!” – Anna, akinek az online anyukaközösségek mentették meg az életét

Emlékszem, amikor hét évvel ezelőtt meredten bámultam a plafont a sötétben. Nem tudtam aludni, olyan sokszor ébredt a kicsi, hogy esélyem sem volt visszaaludni két ébredés között. Azon gondolkodtam, hogy valami baj lehet velem. Miért nem vagyok boldog? Miért nem érzek hálát? 

Szabó Anna Eszter szülés utáni depresszióban szenvedett, és a sötét gondolatok több hónapig tartó verméből a sokat szidott online anyacsoportok jelentették a kiutat. Sorstársai segítségével elindult kifelé a gödörből, majd idővel saját terápiájával támogatott másokat. Ha érdekel Anna története, akkor ezt a cikket olvasd el.

Különleges írószerek a tanévkezdéshez, amik biztosan meghozzák a gyerekek kedvét a sulihoz

Az ősz egyik legjobb érzése gyerekként a sulis cuccok beszerzése, nézegetése, és a várakozás, hogy végre elkezdhessük használni a gyönyörű új holmikat. Annak érdekében, hogy ez az élmény a lehető legtökéletesebb legyen, összegyűjtöttünk néhány különleges darabot, a hátizsáktól és tolltartóktól kezdve a radírokig mindenfélét, amiket még nem késő beszerezni, és jó áron vannak. Fotók és további részletek itt.

A Szulejmánon túl is kaptunk izgi dolgokat a törököktől: 5 török építészeti emlék Magyarországon, amit egyszer mindenképpen látnod kell

MTI/Szigetváry Zsolt

A római építészeti emlékkincshez képest elég kevés dolog maradt hátra itthon a törököktől. Ennek két oka lehet: egyrészt a rómaiak sokkal tovább voltak jelen, másrészt az oszmán megszállók csak akkor építkeztek, ha nem volt a céljaik számára megfelelő épület. Mi az tehát, amit ebből a kevés műemlékből érdemes megtekinteni? Kattints ide, és bemutatjuk a legizgalmasabb hazai török épületeket.

Toplistán a legdurvább filmes csavarok

Augusztusban került a mozikba Christopher Nolan új filmje, a Tenet című, fordulatokban gazdag akció-sci-fi. Ennek apropóján összeállítottak egy listát azokból a filmekből, melyek az utolsó pillanatokban egy váratlan csavarral felülírják, vagy egészen új kotenxtusba helyezik az addig látottakat. A sorban régi és új alkotások is felbukkannak, a horror műfajától egészen a romantikus filmekig. Íme.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

A NASA megcsinálta azt, amit az Armageddonban láttunk

képcím

Akkora a kereslet a hatósági áras tűzifára, hogy több helyen...