Orbán Viktor járványintézkedésekről beszélt

Startlap - Startlap
A miniszterelnök szerint most a vírus behurcolása a legnagyobb veszély. Heti hírösszefoglaló.

 Orbán Viktor: most még megfékezhető a második hullám

Ülésezett az operatív törzs határvédelmi munkacsoportja, miután pénteken bejelentette Gulyás Gergely a magyar kormány azon döntését, hogy lezárják az ország határait a külföldi állampolgárok előtt. Részletek

A szigorítás az egri Markhot Ferenc Kórházban és a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban szombattól lép érvénybe, a fővárosi Szent János Kórházban pedig péntektől. Nem véletlenül döntöttek így, az új fertőzöttek hazai száma több hónapos rekordot döntöttBővebben.

Magyarország újra lezárja a határokat szeptembertől

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő péntek délután ismét Kormányinfót tartott. Gulyás elmondta, hogy az operatív törzs javaslata nyomán szeptember 1-jétől külföldi állampolgárok Magyarország területére nem léphetnek be, csak indokolt esetben, a külföldről hazatérő magyar állampolgárokra pedig kötelező karantén vár, hacsak nem mutatnak be két negatív tesztet. Felmerült még az iskolák helyzete és Gulyás Gergely személyes egészségügyi állapota. A részletek ide kattintva olvashatóak el.

Szijjártó Péter ugyanazt a ciki magyarázatot vette elő a luxusjacht miatt, ami már Semjén Zsoltnak is remekül bevált

Mintha egy végtelenített felvétel szólt volna, amikor Szijjártó Péter az újságírók gyűrűjében perceken át hajtogatta újra és újra ugyanazt az érvet arról, miért nem tartozik senkinek magyarázattal a Szíjj László luxusjachtján töltött családi vakációjáról. A külügyminiszter azt a Semjén-érvelést alkalmazta, amit a miniszterelnök-helyettes a több milliós ajádnék vadászata után dobott be. Szijjártóról és további, luxusutakról magyarázkodó politikusokról készült felvételek és egyéb részletek a jachtozás fejleményeiről itt találhatók.

Döbbenetesen keveset költött a munkanélküliekre júliusban a kormány

Míg júniusban annyi költségvetési forrást fordítottak a munkaerőpiaci ellátásokra, mint még soha, a következő hónapban már évtizedes mélyponton volt ez az összeg. Mintegy 30 milliárd forint csökkent le hirtelen alig 780 millióra. Ez a töredéke annak, amit békeidőben, kevés állástalan mellett felhasználnak ilyen célokra. Mi történhetett? Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Budapest felgyorsítaná a daganatgyanús betegek kivizsgálását

A főváros a kormánytól kialkudott kétmilliárd forintból igyekszik felgyorsítani a budapestiek daganat-gyanújának kivizsgálását. A témáról bővebben ez a cikk számol be.

Jókora költségvetési hiánnyal tervez a kormány

A Pénzügyminisztérium hétfőn jelentette be, hogy a járványügyi készültség fenntartása, valamint a tervezett gazdaságvédelmi intézkedések érdekében módosítani kell az idei hiánycélt. Minderről bővebben itt írnak.

Simonka György fenyegetéseiről, a Rákosi-időszakot idéző módszereiről ír a képviselő egykori embere

A Magyar Narancs által megszerzett, fideszes társainak szóló írás szerzője az a Ruck Márton, aki korábban kezdeményezte a költségvetési csalással vádolt Simonka György kizárását a Fideszből. A levélben Ruck nagyon súlyos állításokat tesz Simonkáról, a Fidesz-tagok félelméről és rettegéséről ír, és arra utal, hogy Simonka György a családtagjaik fizikai bántalmazásától sem riadna visszaÍme a szöveg.

Felszámolták az SZFE autonómiáját, Vidnyányszky azt csinálhat az egyetemmel, amit szeretne

Szeptember elsejétől a szenátus, az egyetem legfőbb döntéshozó szerve többé nem dönthet saját működési szabályzatáról, sőt nem szólhat bele a költségvetésbe sem. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

Újabb két magyar túsz szabadult a Hamász fogságából,...

képcím

Egy magyar túszt is szabadon engedett a Hamász

képcím

Esély van három magyar állampolgárságú túsz szabadon...