Még nem késő beszerezni: különleges írószerek a tanévkezdésre

Fatima
Talán már nem is emlékszünk arra az izgalomra, amit akkor éreztünk, mikor a szüleink megvették nekünk a szebbnél szebb tanszereket. Ez az a pillanat, amikor az ember gyereke áhítattal várja, hogy iskolába mehessen és elkezdje használni az írószereket. Most gyűjtöttünk néhány különleges darabot, amikkel a most iskolakezdő gyerekeknek is élmény lesz a tanulás.

Nem kell bemutatni, hogy az iskolakezdés milyen költségekkel jár: a tanszereken kívül elektronikai eszközökre, bútorokra is szükség lehet, a ruházkodásról nem is beszélve. Ilyenkor sok szülő arra megy, hogy a legolcsóbb, legegyszerűbb füzeteket, írószereket vegyék meg gyerekeiknek, míg mások szeretnek többet költeni, egyedi, különleges darabokat venni gyerekeiknek – mondván kedvcsináló a tanuláshoz. Akár sokat, akár keveset szánsz az tanévkezdésre, mutatunk pár extra felszerelést jó áron, a hátizsáktól és tolltartóktól kezdve a radírokig.

Tanszerek iskolakezdéshez
Fotó: Startlap, Vivre

 

Alapfelszerelések iskolakezdőknek

Talán az egyik legnagyobb fejtörést az iskolatáska okozza: legyen olcsó, hiszen jövőre úgyis le kell cserélni, vagy inkább drágább, hogy tovább kibírja? Hány fakkos, egyáltalán mekkora legyen? Milyennek kell lennie, hogy kímélje a gyerek gerincét és ne rontson a tartásán? Nem is szóltunk a mintáról… A választás egyéni preferenciák döntése, azonban hoztunk egy ajánlatot a lányoknak és a fiúknak. Míg az előbbiek esetében a színre és a mintára tettük a hangsúlyt, az utóbbiak esetében egy gurulós táska került reflektorfénybe, aminek ugye nagy előnye, hogy nem kell háton cipelni, húzni is lehet. A hátizsákon kívül nem merülhet a feledés homályába a tornazsák sem, hiszen nem lenne szerencsés a használt tesiruhát a tanszerek közé tenni…

 

 

A tolltartó is nagy dilemma szokott lenni. Ha egy kicsi és praktikus darab kell, akkor a Lego Blue terméket javasoljuk; mutatós, kis helyen is elfér, a legfontosabb eszközök jó helyen lehetnek benne. Viszont vannak olyanok is, akik rajongnak a különleges tollakért, filcekért, nekik egy nagyobb tolltartót javasolunk, amiben ömlesztve elférnek az írószerek. 

A matekórát egy bálnás vonalzóval tehetjük még élvezetesebbé.

A kisiskolásoknak inkább olyan modellt javasolunk, amibe szeparáltan be lehet helyezni a ceruzákat, színes ceruzákat, filceket, radírt, faragót, és a többit. Az előbb említett tanszerek a Lego kiadásában is elérhetők, legyen szó ceruzáról, tollról vagy faragóról.

 

A füzetekből sosem elég, manapság pedig a legváltozatosabb mintájú noteszekből, jegyzetfüzetekből lehet válogatni. Mindenki megtalálhatja a gyerekének legmegfelelőbbet, de azért mutatóba hoztunk egy unikornisos, egy batmanes, egy macskás és egy tigrises verziót.

 

 

Hasznos kiegészítők a tanuláshoz

Az eddigi kötelezőkön túl vannak olyan felszerelések is, amik nagyban megkönnyítik a rendszerezést vagy éppen feldobják a tanulást. Elkél egy irattartó mappa, amiben a füzeteit tárolhatja a kicsi, hogy ne gyűrődjenek össze a hátizsákban a tankönyvek között, míg otthonra ajánlott egy rendszerező 1 irattartóval, 1 írószertartóval és 3 különböző méretű és formájú tárolódobozzal, ezekben gyűlhetnek a papírok, mégsem lesz káosz az asztalon.

Akinek megtetszettek a Lego termékei, azoknak egy 8 darabos szettet javasolunk: 4 ceruza, 1 hegyező, 1 legófigura, 1 legódarab, 1 radírgumi található benne.

Az édes, de kreatív kikapcsolódáshoz pedig a Star Wars levélpapírszett lehet jó választás, amiben 1 vázlatfüzet, 1 grafit ceruza, 6 színes ceruza, 1 matricalap és 2 radír foglal helyet.