Kiemelt Hírek 2018. november 08.

Szenzációs bejelentést tett a Facebook - erre vártunk évek óta

Gergő Borsi Kiemelt Hírek 2018. november 08.
Hamarosan érkezik a sokak által várt funkció a Messengerre.

A Facebook hamarosan lehetővé teszi, hogy kitörölhessük a már elküldött üzeneteinket a Messenger alkalmazásban.

A „visszavonás” funkciót tartalmazó terveket a Messenger alkalmazás legújabb frissítésének megjegyzései tartalmazzák, amelyek az iOS-felhasználók számára kedd óta elérhető – írja a businessinsider.com. A felhasználók az üzenet elküldésétől számított 10 percen belül képesek lesznek eltávolítani egy üzenetet, ha véletlenül rossz fotót, vagy téves információt küldenek valakinek, vagy ha véletlenül másnak írnak.

A szolgáltatás hamarosan elérhető lesz, de nem adtak pontos dátumot arra vonatkozóan, hogy a funkció mikor érkezik a felhasználók telefonjaira.

A Facebook először még áprilisban tett utalást a funkció bevezetésére. A TechCrunch jelentése szerint a közösségi hálózat korábban már titokban törölte Mark Zuckerberg üzeneteit a jövőbeli hackelések és adathalászat miatt. Ez az intézkedés heves tiltakozásokat váltott ki akkor a felhasználók körében.

A szakértők korábban aggodalmuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogyha a felhasználók kitörölhetik az üzeneteiket, annak súlyos következményei lehetnek, mivel a Messengeren keresztül történő zaklatás és visszaélés elkövetői könnyen megszabadulhatnak a tettük bizonyítékaitól.

Azonban hasonló funkciók már léteznek a Facebook egyéb alkalmazásaiban is: a WhatsApp felhasználóknak eddig is lehetőségük volt az üzenetek törlésére akár egy órával az elküldésük után is, az Instagram pedig már azóta rendelkezik a visszavonás funkcióval, hogy 2013-ban lehetővé tették, az alkalmazás felhasználói beszélgethessenek egymással.

A visszavonáson túl a Messenger felhasználók igénybe vehetik a „titkos beszélgetés” funkciót is, ahol beállíthatják, hogy az üzenetük egy idő után eltűnjön a beszélgetésből.

Keresés az oldalon