Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon

Startlap - Startlap
A százmilliós nagyságrendű hirdetési költségek ellenszelében Magyar Péter tarol a Facebookon, Orbán Viktort viszont egyre többen nevetik ki.

Alig két hónappal azután, hogy Magyar Péter interjút adott a Partizánnak, amelynek során egykori bennfentesként először beszélt nyilvánosan a rendszerszintű állami korrupcióról és maffiakormányzásról, a közösségi médiában máris több mutatóban felülkerekedett a kormányoldalon.

A Media1 arról ír,

Magyar Péter követőszáma csütörtökön elérte a 250 ezer főt, ami a többszöröse annak, amelyet eddig bármely megafonos influenszernek sikerült összeszednie.

A Meagfon propagandistái közül a legnagyobb, 97 ezer főt számláló követőtáborral Deák Dániel rendelkezik, a második helyen Bohár Dániel áll 67 ezer követővel, őt követi Trombitás Kristóf és az ő 43 ezres csoportja. 

Pedig a Megafon évek óta nagy erőkkel nyomul a közösségi médiában, milliókkal megtámogatva, amely összegből a közelmúltban Magyar Péter lejáratására is jutott. Az RTL összesítése szerint

március 7. és április 5. között a megafonosok több mint 117 millió forintot hirdettek el a Facebookon.

És nem csak a Megafon támadja Magyar Pétert, az Origo például fizetett hirdetésekkel kisegítve kampányol ellene, az állami médiában álhírt terjesztettek Magyar Péterről – jegyzi meg a lap.

Lájkokban és kommentekben Magyar Péter már Orbán Viktor előtt áll

A Facebook statisztikaplatformja szerint márciusban Magyar Péter 92 poszttal 2,4 millió interakciót, vagyis lájkot, kommentet és megosztást generált az oldalán. Mindeközben Orbán Viktor márciusban 71 poszttal 811 ezer interakciót hozott össze, Szijjártó Péter pedig 387 ezer interakcióig jutott 195 poszttal. Vagyis

Magyar Péter több mint kétszer annyi interakciót tudhatott magáénak körülbelül harmadannyi poszttal a Facebookon, mint Orbán Viktor kormányfő és Szijjártó Péter külügyminiszter együttesen

– írja a portál. Amennyiben Magyar Péter oldalának aktivitását a közösségi médiában legjobban szereplő ellenzéki személyekével vetjük össze, már tízszeres szorzót kapunk. Hadházy Ákos oldalán ugyanis 266 ezer lájk, komment és megosztás született 85 poszttal, Karácsony Gergely ennél is kevesebb, 185 ezer interakciót számolhatott össze mintegy 70 bejegyzéssel.

Nevető arcok árasztották el Orbán Viktor oldalát

A Media1 megjegyzi, először volt példa arra, hogy a többség kinevette Orbán Viktort a saját Facebook-oldalán. A kormányfő alábbi, április 9-i posztja alatt a cikk írásának pillanatában a lájkok, szívecskék és ölelések együttes számát is meghaladja a nevető fejeké.

 

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek

képcím

Ódor Lajos Orbán Viktor kijelentéséről: "Nagyon nem szerencsés"