Kiemelt Hírek 2018. július 27.

Súlyos alkoholproblémával küzdött Baukó Éva, ám jó útra tért

Gergő Borsi Kiemelt Hírek 2018. július 27.
Az egykori villalakó őszintén beszélt gondjairól, és arról, hogyan változott meg az élete.

Baukó Évával elszaladt a ló. A ValóVilág 4. döntőse nehéz időszakon ment keresztül, a valóságshow idején pánikbetegséggel küzdött, amelyen csak rontott a bezártság, így gyógyszer híján az alkoholhoz nyúlt. Csakhogy akkor sem állt le, amikor kijött a villából, heti három-négy alkalommal italozott, agresszív lett, a barátai és a családja pedig elfordult tőle. A FEM3 korábbi műsorvezetője azonban önerőből talpra állt, amikor rájött, hogy nem számíthat senkire.

„Egyre agresszívebb lettem, elmartam a barátaimat, és ezt a családom sem tűrte – mondta a Blikknek Baukó Éva. – Aztán elfogyott a pénz és a lehetőségeim. Senkire sem számíthattam, és akkor szembesültem vele, hogy tovább kell lépnem. Öt éve nyáron bevonultam egy pszichiátriai kezelésre, amely inkább elvonó volt, ám az egyetlen lehetőség, hogy kigyógyuljak a pánikbetegségből és az alkoholproblémákból. Hét hetet töltöttem ott, dr. Steinbach Zsoltnak köszönhetem az új életemet. Most jól érzem magam a bőrömben, eszembe sem jut, hogy igyak. Új ember lettem.”

Öt éve nemhogy alkohol nem ivott, drogokhoz sem nyúlt, sőt még a koffeint is kerüli, bár azt sajnálja, hogy még mindig a balhés, iszákos embert látják benne. Elárulta, már csak egy valamiről kellene leszoknia, mégpedig arról, hogy a rosszfiúkhoz vonzódik.

Keresés az oldalon