Sorozatos balszerencse kíséri Hajdú Péter vendéglátóhelyét

Egymás után érik a problémák – az alkalmazottak egyszerre hagyják el az éttermét, amelynek teraszát felgyújtották.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-01 11:47

Fotó: Facebook/Hajdú Péter

Olyan, mintha Hajdú Péteren átok ülne: a törökbálinti vendéglátóhelye teraszát júliusban felgyújtották, majd hol a népegészségügyi hivatal, hol az adóhatóság munkatársai keresték fel gyakran – írja a Blikk.

Hajdúnak emellett komoly létszámhiánnyal is meg kellett küzdenie, miután egyszerre mondott fel a séf, a helyettese és több felszolgáló is. Nem beszélve arról, hogy nyár elején még a műsorvezetésről is le kellett mondania, megszűnt a tévés szerződése és a Frizbi egyetlen csatornán sem látható már. Hajdú Péter azonban a legnehezebb napjaiban sem adta fel, pozitívan tekint a jövőbe.

„Nehezen éltem meg, hogy egyszerre jött a sok probléma. A július és az augusztus valóban eléggé húzós időszak volt, de mostanra megoldottunk minden gondot – mondta a lapnak. – Új séfünk van, akivel épp a friss étlapot találjuk ki. Döbbenetes, mekkora a munkaerőhiány a vendéglátásban, nem túlzás, egymástól lopkodják el a helyek az embereket. Hallottam olyanról, hogy fejvadászok járják az éttermeket, kérdezgetik a személyzetet a fizetésükről, aztán ráígérnek. Egyszer eléri majd a fizetések összege azt a lélektani határt, amelyet már tényleg nem lehet kifizetni.”

A tévés viszont nem akar tovább rágódni ezen a kérdésen, hiszen sikerült megoldania a problémát, de az még mindig aggasztja, hogy ki támadhatta meg éttermét.

„Kezdetben optimista voltam, hogy hamar meglesz a tettes, de jelenleg nincs információm arról, hogy elkaptak volna-e bárkit is emiatt.”

A műsorvezetőnek ráadásul rendszeres hatósági ellenőrzésekkel kell szembenézni, ám szerinte ezek nincsenek összefüggésben a támadással.

„Amióta megnyitottunk, előfordult, hogy ellenőrök keresték fel az éttermet – tette hozzá. – Nyáron is többször kijött valamelyik hatóság, hol az ÁNTSZ, hol a NAV, de mindig mindent rendben találtak, nagyon figyelünk arra, hogy minden törvényt betartsunk. Nekem fontos ez az étterem, és szeretném, ha ide a vendégek szívesen jönnének.”

Hajdú Péter egy magán szakorvosi rendelőt is építtetett Törökbálinton. Évek óta dolgozik a százmilliós beruházáson, amely nemsokára megtérül, hiszen a többek között urológussal, radiológussal, belgyógyásszal, bőrgyógyásszal és fül-orr-gégésszel rendelkező magánrendelő hamarosan megnyitja kapuit.

Mai nap hírei

Nem halt ki a világ legnagyobb ragadozója? Fotón a bizonyíték!

metropol.hu6 órája

Elmeszelte az Alkotmánybíróság az új hulladékgazdálkodási törvényt

agroinform.hu11 órája

Kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval érkezhet az iPhone13

gsmring.hu12 órája

Milyen virágmagokat vessünk januárban? – Hogyan készül házilag a mini üvegház?

agrotrend.hu14 órája

Poloskákat találtak Boldog István egykori polgármesteri hivatalában

168ora.hu15 órája

Jó hír az áfáról

itbusiness.hu15 órája

Felháborító a bíróság döntése a Jézust ábrázoló karikatúra ügyében

demokrata.hu15 órája

Elolvadtunk! Michael Douglas először tarthatta a kezében pár hetes unokáját

joy.hu16 órája