Vallomást tett Schadl György "gazdája"

Startlap - Startlap
A korrupciós per harmadrendű vádlottja, R.R. szerint a vesztegetés nem működőképes eljárás.

Csütörtökön az elmúlt évek legnagyobb politikai korrupciós botrányának harmadrendű vádlottja kapott szót a Fővárosi Törvényszéken. A büntetett előéletű R. R. a főszereplők közül Schadl Györgyhöz áll közel, aki a lehallgatott telefonbeszélgetések alapján “gazdájának” nevezi a férfit. A két vádlott a rögzített beszélgetések szerint szoros üzleti kapcsolatban állt egymással.

A 24.hu bírósági tudósításából kiderül, hogy R. R. a csütörtöki tárgyaláson először a személyi körülményiről beszélt, kiderült, végzettsége gimnázium, érettségi nélkül. Elmondta, tolmácsolásból élt és különböző vállalkozásai voltak. Korábban nem csak sikkasztásért ítélték el, hanem már 2003-ban is volt büntetve.

Ezután felolvasta vallomását, amelyben azt állította, hogy a vádiratban szereplő bűncselekményeket nem követte el. Filozófiája szerint a vesztegetés nem működőképes eljárás, az általa átvett pénzek nem kenőpénzek voltak, hanem a felkért szakértőket, és jogászokat fizette belőle.

Tagadta, azt is, hogy Ukrajnába utazott, és azt állította, hogy csecsen emberrablók tartják fogva, és ezért 200 ezer amerikai dollár váltságdíjat kértek, amit a tizenharmadrendű vádlott, S. E. tizenharmadrendű fizetett ki.

R.R. elmondta, Schadl Györgyöt 18 éve ismerte meg, baráti a viszonyuk, napi kapcsolatban álltak. Azt állította, hogy Völner Pált nem ismeri személyesen, soha nem beszélt vele.

Jelezte, egyelőre nem kíván kérdésekre válaszolni, csak az eljárás későbbi szakaszában.

A csütörtöki tárgyalásról a 24.hu cikkében olvashatsz bővebben.

Az elsőrendű vádlott Schadl Györgynek, a végrehajtói kar nemrég lemondott elnökének a vallomásáról itt számoltunk be. A másodrendű vádlott Völner Pál, volt igazságügyi államtitkár vallomását pedig ebben a cikkben ismertettük.

 

Címlapkép: Schadl-per a Fővárosi Törvényszéken. A képen Tóth Erzsébet bíró (Fotó: Fotocentral.hu)

Ez is érdekelhet

képcím

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy pedofilt

képcím

Döntött a bíróság a kegyelmi ügy iratainak kiadása iránti...

képcím

Jogerős ítélet a volt barátnőjét megvakító férfi ügyében