Megfakultak Schadl mindenesének emlékei

Startlap - Startlap
Az elmúlt évek egyik legsúlyosabb korrupciós ügyének tárgyalása a negyedrendű vádlott meghallgatásával folytatódott.

Kedden a negyedrendű vádlott meghallgatásával folytatódott az elmúlt évek egyik legsúlyosabb korrupciós ügyének tárgyalása. Schadl György bizalmas munkatársát – aki sofőrként és személyi asszisztensként dolgozott –, azzal vádolják, hogy ő szállította a korrupciós pénzeket az ügyben megvádolt végrehajtók és Schadl között.

M. V. naplóbejegyzései elvezettek Rogán Antal miniszter kabinetfőnökéhez is, aki teljesen kimaradt a vádiratból. Az korábban derült ki, hogy Schadl György egyetemi vizsgákat intézhetett Nagy Ádámnak.

A végrehajtók volt elnökének jobbkeze tehát az a személy, aki a Schadl-féle koordináta-rendszert a legjobban ismerheti, ám kérdés, mit hajlandó elárulni – írta a tárgyalás kezdete előtt a 24.hu.

Utóbb kiderült, érdemi információkra még várnunk kell egy darabig, ugyanis a vádlott jelezte, egyelőre nem kíván vallomást tenni – számolt be helyszíni a fejleményekről a 24.hu helyszíni tudósítója.

Ugyanakkor Tóth Erzsébet bíró felolvasta a férfi nyomozás során tett vallomásait, amelyek tartogattak meglepetéseket az ügyben, elsősorban Schadl György és Völner Pál kapcsolatára nézve. “Egy további személy jut eszembe, akinek rendszeresen adott át pénzt Schadl György, őt Völner Pálnak hívják” – fogalmazott korábban M.V. Későbbi vallomásai során azonban fokozatosan megfakultak a vádlott emlékei, és már csak szóbeszédként, hallomásból tudott arról, hogy Schadl és Völner közt milyen kapcsolat lehet. Vallomásaiból kiderült továbbá, hogy fiatalkora óta ismeri Schadlt, akivel barátok voltak. Állítása szerint nem követett el bűncselekményt, minden jövedelme legális volt. Minderről itt olvashatsz bővebben.

Az egyetlen, aki nem ismerte be

A keddi tárgyaláson M. V. mellett a hatodrendű Cs. É. vádlottat is meghallgatja a bíróság. Ő volt az egyetlen az ügyben megvádolt hét végrehajtó közül, aki nem ismerte be – hat társával ellentétben –, hogy fizetett a kinevezéséért cserébe Schadl Györgynek.

 

Schadl György, a végrehajtók nemrég lemondott elnöke, és Völner Pál, a Fidesz volt igazságügyi államtitkára már vallomást tett a bíróságon.

 

Címlapkép: A Fővárosi Törvényszék épületének Alkotmány utcai homlokzata / MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Ez is érdekelhet

képcím

Rácsok mögött marad Galambos Lajos

képcím

Negyedszer is vádat emeltek Donald Trump ellen

képcím

Kilőtt farkas: letartóztatták a 9 éves gyerek apját és társát