Kiemelt Hírek 2018. november 22.

Razzia a bulinegyedben: minden második taxisnak gond volt az engedélyével

Fruzsi Kiemelt Hírek 2018. november 22.
A taxisoknak nemcsak engedélye nincs, hanem számtalan szabálysértést is elkövetnek. A hatóságok kábítószert is találtak.

Szabálysértő és engedély nélküli taxisok tömkelegét szúrta ki a bulinegyedben razziázó rendőrség a múlt hét során – police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Budapesti Közlekedési Központtal, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkatársaival tart közös, komplex ellenőrzés-sorozatot Budapest belvárosának szórakozó- és vendéglátóhelyei környékén. Az ellenőrzés célja a bulinegyedben előforduló jogsértő cselekmények elleni fellépés, valamint kábítószerrel való visszaélés felderítése, illetve az engedély nélküli taxiszolgáltatások kiszűrése.

A november 15-én és 17-én megtartott ellenőrzések során a rendőrök egy körözött férfit és négy másik személyt fogtak el kábítószer birtoklása gyanúja miatt. Egy férfi kivonta magát a rendőri intézkedés alól – őt előállították – valamint két személlyel szemben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt indult szabálysértési eljárás.

A hatóságok a két nap folyamán összesen 54 taxist ellenőriztek: 27 esetben a különböző engedélyek hiánya miatt indítottak eljárást, továbbá 26 járművezető ellen szabálysértési eljárást kezdeményezték. Az akciósorozat ideje alatt összesen 186 esetben intézkedtek az egyenruhások.  Terézvárosban, Erzsébetvárosban és a Belvárosban a következő időszakban is folytatják az ellenőrzéseket.

Keresés az oldalon