Százak gyalázták a VIP-páholyban ülő Gáspár Győzőéket a Fradi–Debrecen-meccsen

Startlap - Startlap
A Blikk beszámolója szerint zúgott a lelátó a rasszista rigmusoktól. Az énekes higgadtan reagált a megalázó esetre.

Az OTP Bank Liga kilencedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén kétgólos hátrányból mentett pontot a Debrecen a címvédő és listavezető Ferencváros otthonában. A 2-2 végeredménnyel zárult meccs azonban elsősorban egy kellemetlen nézőtéri jelent miatt maradt emlékezetes – írja a Blikk.

A lap egy informátora arról számolt be, hogy még el sem kezdődött a mérkőzés, amikor a vendégszektorban ülők kiszúrták, hogy a VIP-páholyban Gáspár Győző és családja is jelen volt.
 
Az informátor szerint a debreceni szurkolók a Romantic frontemberét szidalmazó, rasszista rigmusok skandálásába kezdtek, a meccs során pedig a kórus egyre erősebb és hangosabb fokozatra kapcsolt.
 
Bár a Groupama Aréna hangosbeszélője felhívta a közönség figyelmét a sportszerű szurkolásra, áradt a gyűlölet Gáspár Győző és családja irányába – írja a lap.

– Szürreális volt a jelenet, sokan nagyon kellemetlenül érezték magukat, nem csak Győzőék – fogalmazott a Blikknek egy másik szurkoló. – A VIP-szektorban nagyon sokan voltak, korra, nemre nézve nagyon vegyes volt a kép, de mindenki fel volt háborodva.

A történtek után Gáspár Győzőt azt nyilatkozta a lapnak, szomorú, hogy ezt át kellett élnie, és hogy így még soha nem alázták meg.

A zenész aztán kedd délelőtt a közösségi oldalán már egy hosszabb bejegyzést szentelt a vasárnap átéltekre: “Mindenki magyar, aki ebben az országban él, és magyarul beszél, és a közösséghez akar tartozni. Ez a fajta befogadás ebben az országban régen működött. A 21. századra felejtettük el, amikor fantasztikus technikai eszközök állnak rendelkezésünkre, amikor olyan gyors autók meg repülők közlekednek, hogy már nem is tudjuk, milyen gyorsan lehet menni, csak éppen a tudatunk, az emberségünk, a szívünk nem követte ezt az utat. Mindannyian egyenlőnek születünk. Nézzék meg a gyerekeket. Nem gyűlölnek, nem félnek, ez a természetes lényünk. A rasszizmus nem velünk született, hanem tanuljuk”.

Címlapkép: FotoCentrál

Ez is érdekelhet

képcím

50 éves lett Gáspár Győző, akit Novák Katalin és Szijjártó...

képcím

A Fradi-meccsen majmozó Győzike feljelenti a patkányozó Curtist

képcím

Kiderült, ki vette meg a Korda-villát