Kiemelt Hírek 2021. október 16.

Rabszolgaként tartottak férfiakat egy Fejér megyei településen

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 16.
Elfogtak egy enyingi párt, akik több férfit kényszermunkára fogtak. Volt olyan időszak, hogy az áldozatok az istállóban aludtak, ahol csak a lovak közelsége melegítette őket. Esti hírösszefoglaló.

Rabszolgaként tartottak férfiakat egy Fejér megyei településen

Fotó: police.hu

Elfogtak egy enyingi párt, akik a nyomozás jelenlegi adatai szerint két év alatt több férfit kényszerítettek munkára: az áldozatoknak több mint egy tucat lovat kellett tisztítaniuk, háziállatokat etetniük, egyéb ház körüli munkát végezniük csekély élelmezés fejében. Volt olyan időszak, hogy mindannyian az istállóban aludtak, ahol csak a lovak közelsége melegítette őket. A kizsákmányolók rendszeresen megfenyegették áldozataikat. További részletek az ügyben.

Bevezetik-e a szigorúbb maszkviselést? Reagált az Emmi Karácsony kérésére

Miután a koronavírus-járvány negyedik hulláma Magyarországon is egyre több megbetegedést okoz, Karácsony Gergely főpolgármester pénteken levélben kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy fontolják meg a maszkviselési szabályok szigorítását, de legalább azt, hogy lehetőséget adnak erre az önkormányzatoknak. Az ATV Híradója az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi) érdeklődött, hogy mit reagálnak a főpolgármester felvetésére. A válasz kiderül innen.

Megvan, mikor lehet meg az előválasztás végeredménye

Az igazi munka csak az urnazárás után kezdődik. Ebben a cikkbenírnak arról, vasárnap mikortól számíthatunk bejelentésekre az eredményt illetően. 

Gyurcsányozós pultokkal barikádozták el az előválasztási sátrat a Bosnyák téren

A napokban az előválasztáson még versenyben lévő két miniszterelnök-jelölt, Dobrev Klára és MárkiZay Péter táborából egyre-másra azt lehetett hallani, hogy a kormánypárt arra mozgósítja a híveit, hogy a másik jelöltre szavazzanak. A 24. szerkesztőségébe azonban olyan olvasói képek érkeztek szombaton, amik alapján arra lehet következtetni, hogy a fideszesek inkább eltántorították volna az embereket a voksolástól. Hogy miről van szó? Fotók itt.

Hiába mentek, nem találták az előválasztási szavazósátort Tapolcán

Többen hiába indultak el szavazni az előválasztás jelöltjeire a Veszprém megyei Tapolcán, a város Fő terére szombatra meghirdetett szavazóköri sátornak nyomát sem találták. Ebben a cikkben olvasható, hogy mi okozta a problémát.

A Fidesz és Karácsony mozgalma költötte a legtöbbet az előválasztásra

Mindezt úgy, hogy a kormánypárt nem is indult, a főpolgármester meg visszalépett az előválasztás második fordulójára. A kormánypárti politológus Deák Dániel Facebook-hirdetéseire több jutott az előválasztás ideje alatt, mint Dobrev Kláráéra, Márki-Zay Péterről nem is beszélve. Adatok itt.

Eldőlt a hazaárulózásig fajuló kormány-ellenzék vakcinavita

A G7 megvizsgálta, kinek volt igaza, lehetett volna-e gyorsítani a magyar oltási programon, ha a kormány az év elején leköti a hazánknak az uniós beszerzés keretében járó teljes Moderna-mennyiséget. Ha érdekel a válasz, kattints ide.

800 ezer gyorstesztet kapnak a háziorvosok

A fertőzés gyanújáról továbbra is ők döntenek. Bővebben.

Angela Merkel óvatosságra intett az EU-források megvonásánál

A leköszönő kancellár szerint tárgyalni kell a magyar és a lengyel kormánnyal. Részletek.

„Egymás kezét fogták” – 11 gyerek fulladt egy folyóba Indonéziában

A 13 és 15 év közötti diákok a partot szépítették, amikor beleestek a vízbe. A szörnyű tragédiáról itt írnak.

Keresés az oldalon