Rabszolgaként tartottak férfiakat egy Fejér megyei településen

Startlap - Startlap
Elfogtak egy enyingi párt, akik több férfit kényszermunkára fogtak. Volt olyan időszak, hogy az áldozatok az istállóban aludtak, ahol csak a lovak közelsége melegítette őket. Esti hírösszefoglaló.

Rabszolgaként tartottak férfiakat egy Fejér megyei településen

Fotó: police.hu

Elfogtak egy enyingi párt, akik a nyomozás jelenlegi adatai szerint két év alatt több férfit kényszerítettek munkára: az áldozatoknak több mint egy tucat lovat kellett tisztítaniuk, háziállatokat etetniük, egyéb ház körüli munkát végezniük csekély élelmezés fejében. Volt olyan időszak, hogy mindannyian az istállóban aludtak, ahol csak a lovak közelsége melegítette őket. A kizsákmányolók rendszeresen megfenyegették áldozataikat. További részletek az ügyben.

Bevezetik-e a szigorúbb maszkviselést? Reagált az Emmi Karácsony kérésére

Miután a koronavírus-járvány negyedik hulláma Magyarországon is egyre több megbetegedést okoz, Karácsony Gergely főpolgármester pénteken levélben kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy fontolják meg a maszkviselési szabályok szigorítását, de legalább azt, hogy lehetőséget adnak erre az önkormányzatoknak. Az ATV Híradója az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi) érdeklődött, hogy mit reagálnak a főpolgármester felvetésére. A válasz kiderül innen.

Megvan, mikor lehet meg az előválasztás végeredménye

Az igazi munka csak az urnazárás után kezdődik. Ebben a cikkbenírnak arról, vasárnap mikortól számíthatunk bejelentésekre az eredményt illetően. 

Gyurcsányozós pultokkal barikádozták el az előválasztási sátrat a Bosnyák téren

A napokban az előválasztáson még versenyben lévő két miniszterelnök-jelölt, Dobrev Klára és MárkiZay Péter táborából egyre-másra azt lehetett hallani, hogy a kormánypárt arra mozgósítja a híveit, hogy a másik jelöltre szavazzanak. A 24. szerkesztőségébe azonban olyan olvasói képek érkeztek szombaton, amik alapján arra lehet következtetni, hogy a fideszesek inkább eltántorították volna az embereket a voksolástól. Hogy miről van szó? Fotók itt.

Hiába mentek, nem találták az előválasztási szavazósátort Tapolcán

Többen hiába indultak el szavazni az előválasztás jelöltjeire a Veszprém megyei Tapolcán, a város Fő terére szombatra meghirdetett szavazóköri sátornak nyomát sem találták. Ebben a cikkben olvasható, hogy mi okozta a problémát.

A Fidesz és Karácsony mozgalma költötte a legtöbbet az előválasztásra

Mindezt úgy, hogy a kormánypárt nem is indult, a főpolgármester meg visszalépett az előválasztás második fordulójára. A kormánypárti politológus Deák Dániel Facebook-hirdetéseire több jutott az előválasztás ideje alatt, mint Dobrev Kláráéra, Márki-Zay Péterről nem is beszélve. Adatok itt.

Eldőlt a hazaárulózásig fajuló kormány-ellenzék vakcinavita

A G7 megvizsgálta, kinek volt igaza, lehetett volna-e gyorsítani a magyar oltási programon, ha a kormány az év elején leköti a hazánknak az uniós beszerzés keretében járó teljes Moderna-mennyiséget. Ha érdekel a válasz, kattints ide.

800 ezer gyorstesztet kapnak a háziorvosok

A fertőzés gyanújáról továbbra is ők döntenek. Bővebben.

Angela Merkel óvatosságra intett az EU-források megvonásánál

A leköszönő kancellár szerint tárgyalni kell a magyar és a lengyel kormánnyal. Részletek.

„Egymás kezét fogták” – 11 gyerek fulladt egy folyóba Indonéziában

A 13 és 15 év közötti diákok a partot szépítették, amikor beleestek a vízbe. A szörnyű tragédiáról itt írnak.

Ez is érdekelhet

képcím

Videóriport az Izjum környéki erdőkben talált tömegsírok...

képcím

"Adtam át készpénzt Kósa Lajosnak" - Nyilatkozott a csengeri...

képcím

Az EU mai döntését nem fogja lenyelni Moszkva