Videóriport az Izjum környéki erdőkben talált tömegsírok feltárásáról

Startlap - Startlap
Sok áldozat testén verés és kínzás nyomait is felfedezték. Nem hagyják, hogy ezek a bűnök büntetlenül maradjanak. Esti hírösszefoglaló.

Videóriport az Izjum környéki erdőkben talált tömegsírok feltárásáról

“Pszichológus segítségére is szükségünk lesz, hogy feldolgozzuk a látottakat” – mondta a DW-nek egy ukrán tűzoltó, aki részt vesz az izjumi tömegsír exhumálásában. A helyszínen rengeteg civil holttestét találták meg, hátrakötözött kézzel, arccal a sírgödörbe lökve. A testeken verés és kínzás nyomait is felfedezték. Az ukrán hatóságok csak a Harkiv régióban négyezer büntetőeljárást indítottak háborús bűncselekmények gyanújával. A Deutsche Welle riportja

Hadházy Ákos a maszturbáláshoz hasonlította az Integritás Hatóságot

Pénteken derült ki, hogy létrejön idehaza az Integritás Hatóság, amelynek feladata az lesz, hogy ellenőrizze az uniós pénzekkel kapcsolatos közbeszerzéseket. A szervezet megalakítása volt az egyik feltétele annak, hogy az EU ne vonjon el korrupciós problémák miatt 3000 milliárd forintnyi uniós pénzt Magyarországtól. Az Integritás Hatósággal kapcsolatban most megszólalt Hadházy Ákos is. Véleményét ebből a cikkből ismerheted meg.

Összehívná a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottságot Márki-Zay Péter miatt

MTI/Illyés Tibor

Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje korábban arról beszélt egy interjúban, hogy egy külföldi szervezettől több százmillió forint támogatást kaptak a kampány alatt. Ez a szervezet az Action for Democracy volt, mely visszautasított minden, a választásokba való külföldi beavatkozással kapcsolatos vádat. Ezt az esetet tárná fel most a Fidesz. Bővebben.

A mozgósításnál is jöhet még rosszabb a háborúban

Akár tavaszig is elhúzhatja a háborút Putyin orosz elnök részleges mozgósításról szóló döntése, mondta a 24.hu-nak egy magyar védelempolitikai szakértő. Ám Csiki Varga Tamás szerint nem ez a legaggasztóbb hír. Részletek.

Parragh László visszaszólt Matolcsyéknak

A Nemzeti Bankkal nekünk sok vitánk volt már a gazdaságpolitikai folyamatok tekintetében, eddig az élet mindig minket igazolt. Szerintem bízzuk a gazdaságtörténetre a választ

– nyilatkozta a Hír Tv műsorában Parragh László pénteken. Részletek.

Toroczkai szerint a Mi Hazánk előbb-utóbb kormányra kerül

A Mi Hazánk már nem a Jobbikkal, hanem a Fidesszel és a DK-val versenyez – jelentette ki az MTI közlése szerint Toroczkai László a párt harmadik kongresszusán szombaton, aláhúzva, hogy érzése szerint a Mi Hazánk előbb-utóbb kormányra fog kerülni. A kongresszuson ismertették a Kiáltvány a magyar létért: önrendelkezés, létbiztonság, nemzetvédelem című dokumentumot is, amelynek tartalmát ebben a cikkben ismertetik.

Fontos részleteket takar el a nyilvánosság elől a brit udvartartás, a közvélemény ennek ellenére kitart mellettük

Victoria Jones / BUCKINGHAM PALACE / AFP

Az Egyesült Királyság turbulens időket él meg – az utóbbi hat évben négy miniszterelnök váltotta egymást, megtörtént a Brexit, igazoltan több mint kétszázezren haltak meg a koronavírusban, nemrég pedig a nemzet egységét hetven éve megtestesítő királynőt vesztették el. II. Erzsébet halála és III. Károly megkoronázása a monarchia intézményéről szóló vitákat is felszínre hozta. A G7 cikke.

Utánozhatatlan ütéssel búcsúzott Roger Federer élete utolsó meccsén, majd Rafael Nadallal együtt zokogott

Roger Federer profi pályafutása utolsó mérkőzésén Rafael Nadallal párosban kikapott a férfi teniszezők londoni Laver Kupáján. A játék végén azonban a londoni O2 Arena közönsége már kizárólag azzal volt elfoglalva, hogy méltó búcsút vegyen a búcsúszó világsztártól. Szem nem maradt szárazon, beleértve a Federer-Nadal párost, akik együtt zokogtak. Fotó, videó ebben a cikkben.

Jelentős időjárás-változással zárul a hét

Nyugat felől beborul az ég és egyre több helyen elered az eső vasárnap. Késő délutántól nyugaton megdörrenhet az ég. Hazánk keleti tájain marad legtovább száraz az idő. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Jön az olajársapka - Magyarország mentességet kapott

képcím

Itt az MNB nagy bejelentése: változások a zöld lakáshiteleknél

képcím

Zelenszkijjel közös fotót posztolt Novák Katalin