Közzétették III. Károly első hivatalos portréját királyként

Startlap - Startlap
A kép a Buckingham-palotában készült a múlt héten, és a híres piros doboz is szerepel rajta. Heti hírösszefoglaló.

Búcsút vettek II. Erzsébet királynőtől – közzétették Károly király első portréját

Véget ért a tíznapos gyászidőszak, a 96 évesen elhunyt uralkodót végső nyugalomra helyezték hétfőn. A kétezer meghívott között Magyarországot Novák Katalin képviselte. A 24.hu élő közvetítésben számolt be az eseményről. A királyi család Twitter-oldalán megható bejegyzéssel zárta Erzsébet gyászszertartásátItt megnézheted.

Pár nappal azután, hogy megjelent II. Erzsébet királynő utolsó portréja, a királyi család oldalain pénteken kiadták az első hivatalos fotót, ami III. Károlyról készült királyként. A képet ezen a linken találod.

Benyújtotta a kormány a bizottságnak megígért módosításokat, egy meglepetéshivatal is van bennük

Benyújtotta a kormány azokat a törvénymódosításokat, amelyeket az uniós pénzekért való megegyezésért cserébe megígért az Európai Bizottságnak. Ennek első részét már hétfőn benyújtották, a maradékot viszont pénteken jelentették be.Innen megismerheted a részleteket.

Varga Judit pár napja pozitívan nyilatkozott az Európai Bizottsággal kötött megállapodásról. Mint ismert, az EB vasárnap 3000 milliárd forint felfüggesztését helyezte kilátásba a korrupciós aggályok miatt. Az igazságügyi miniszter szerint egészen biztos, hogy a kormány végrehajtja a vállalásokat, és nem áll fenn a forráselvonás veszélye. Bővebben.

Orbán Viktor: Magyarországnak több katonára van szüksége

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ukrajna és Oroszország háborúja már nem lokális, a szankciók változtatták globális gazdasági háborúvá – mondta a Magyar Nemzet szerda este megjelent írása szerint Orbán Viktor a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban, ahol arra kérte frakciója tagjait: mindent tegyenek meg azért, hogy Európa legkésőbb év végén visszavonja a szankciókat. A kormányfő beszédét ez a cikk foglalja össze.

Varga Mihály: Hamarosan 20 százalék lesz az infláció, egy évig recesszióban lesz az ország

Előadása végére tartogatta a feketelevest Varga Mihály pénzügyminiszter a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen. Az egyik, bejelentésértékű újdonság, hogy a tervezettel szemben az idei költségvetési hiány nem 4,9 százalék lesz, hanem jóval magasabb. Súlyos bejelentés az is, hogy a Pénzügyminisztérium szerint a magyar gazdaság az idei utolsó negyedévtől 2023 utolsó negyedévéig recesszióban lesz. Minderről bővebben, grafikonokkal ebben a cikkben.

Jön a nemzeti konzultáció a háborús szankciókról

Mindezt Kocsis Máté és Simicskó István jelentette be csütörtökön, a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése után. A Fidesz frakcióvezetője egyébként kitért arra is, hogy 2023 elejétől négy-öt újabb intézkedés jöhet, amellyel a családokat fogják majd támogatni. További részletek a tájékoztatóról ide kattintva érhetőek el. 

Orbán Viktor tíz évre titkosította az operatív törzsek intézkedéseinek hátterét

Az operatív törzsek sora egyre szaporodik, de a miniszterelnöki szignóval megjelent rendelet mindegyikre vonatkozik. Ennek értelmében 2032-ben tudhatjuk majd csak meg, milyen adatok alapján hozták meg a döntéseket. Részletek.

Az általános iskolák kivételt képeznek a 18 fokos irodaszabály alól

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfő este közleménnyel jelentkezett a közintézmények fűtésével kapcsolatosan. A kormány saját magán kezdi a takarékoskodást, és kiderült, hogy milyen eltérő szabályok vonatkoznak a köznevelési és a szakképző intézményekre. További információkért katt ide.

Orosz-ukrán háború: részleges mozgósítás, népszavazás, tömegsírok

MTI/AP/Jevhen Maloletka

Az orosz elnök behívta a tartalékos katonákat, “nukleáris zsarolással” vádolta meg a Nyugatot, és kijelentette, minden rendelkezésére álló eszközt bevet. Szeptember 23. és 27. között “népszavazást” tartanak a kelet-ukrajnai szakadár “népköztársaságokban”, valamint Herszon és Zaporizzsja megye orosz megszállás alatt álló részein az Oroszországhoz csatlakozásról. A hírek szerint kényszerítik az embereket a voksolásra Luhanszk megyében. 436 holttestet találtak egy izjumi tömegsírban, ezek közül 30-on voltak kínzás jelei. Ez történt az orosz-ukrán háborúan a héten. 

Bemutatták Dobrev Klára árnyékkormányának tagjait

A Demokratikus Koalíció politikusa hétfőn a Facebookon közvetítette beszédét pénteken bejelentett árnyékkormánya névsoráról, illetve arról, hogy mégis mire is jó egy ilyen szerveződés. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

“Adtam át készpénzt Kósa Lajosnak” – Nyilatkozott a csengeri örökösnő

A csengeri örökösnőt, azaz Pólus Máriát többrendbeli csalással vádolja az ügyészség, szerintük ugyanis a csengeri nő százmilliókat csalt ki orvosoktól, tanároktól, de az ügyben Kósa Lajos is érintett. Pólus 2013-ban négy és félmilliárd euró kezelésével bízta meg Kósa Lajost, aki akkor még Debreceni polgármester volt. Az egyébként, hogy a nő meg tudott volna szervezni egy nagyszabású csalást, kétséges, mert az interjúban kiderült róla, hogy azt sem értette, mi az árfolyam különbség az euró és a forint között. Mária eddig senkinek nem adott interjút, a Partizánnal azonban kivételt tett. Videó.

 

Címlapkép: MTI/AP/Reuters pool/Henry Nicholls

Ez is érdekelhet

képcím

"Szereted a délutáni alvást?" - Orbán gyerekek kérdéseire...

képcím

Orbán Viktor faképnél hagyta Márki-Zay Pétert - A hét hírei...

képcím

Orbán Viktor: Megáll-e Oroszország, ha legyőzi Ukrajnát?