"Adtam át készpénzt Kósa Lajosnak" - Nyilatkozott a csengeri örökösnő

Startlap - Startlap
Interjút adott a Partizánnak a csengeri örökösnő néven elhíresült Pólus Mária. A kamerák előtt megkérdezték tőle azt is, hogy fogadott-e el tőle Kósa Lajos készpénzt. Gulyás Mártonék egy újabb dokumentumot is megszereztek az ügyben. Esti hírösszefoglaló.

“Adtam át készpénzt Kósa Lajosnak” – Nyilatkozott a csengeri örökösnő

A csengeri örökösnőt, azaz Pólus Máriát többrendbeli csalással vádolja az ügyészség, szerintük ugyanis a csengeri nő százmilliókat csalt ki orvosoktól, tanároktól, de az ügyben Kósa Lajos is érintett. Pólus 2013-ban négy és félmilliárd euró kezelésével bízta meg Kósa Lajost, aki akkor még Debreceni polgármester volt. Az egyébként, hogy a nő meg tudott volna szervezni egy nagyszabású csalást, kétséges, mert az interjúban kiderült róla, hogy azt sem értette, mi az árfolyam különbség az euró és a forint között. Mária eddig senkinek nem adott interjút, a Partizánnal azonban kivételt tett. Videó.

Varga Mihály: Hamarosan 20 százalék lesz az infláció, egy évig recesszióban lesz az ország

Előadása végére tartogatta a feketelevest Varga Mihály pénzügyminiszter a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen. Az egyik, bejelentés értékű újdonság, hogy a tervezettel szemben az idei költségvetési hiány nem 4,9 százalék lesz, hanem jóval magasabb. Súlyos bejelentés az is, hogy a Pénzügyminisztérium szerint a magyar gazdaság az idei utolsó negyedévtől 2023 utolsó negyedévéig recesszióban lesz. Minderről bővebben, grafikonokkal ebben a cikkben.

Szijjártó Péter az EU kifejezett kérése ellenére tárgyalt Szergej Lavrovval

Kiderült, azért csak Szijjártó egyeztetett az orosz külügyminiszterrel New Yorkban, mert órákkal korábban az Európai Unió kifejezetten arra kérte a tagállamokat, ne legyenek ilyen kétoldalú megbeszélések. Bővebben.

A Parlament elé vonultak a klímasztrájk tüntetői

Ismét az utcán tiltakozott a Fridays for Future mozgalom. A mostani tüntetés mottója az volt, hogy “Jövőt kérünk ebben a világban”.
Ami szerintük kifejezi, hogy az egész emberiség jövője múlik a jelen politikai döntésein. A demonstrációról részletek itt.

„Szaladtam az Epipenért, hívtam a mentőket” – életet mentett az adrenalininjekció egy szentendrei általános iskolában

Lódarázs csípett meg egy kisfiút, akinek percek alatt súlyos allergiás tünetei alakultak ki. Egy tanárnőnek, az iskola védőnőjének és a rendelkezésre álló ellenszernek köszönhetően nem történt tragédia. Az életmentésről ez a cikk szól.

Még a korábbinál is kevesebbet kaphat az áramért, aki a családi háza tetején túltermel a napelemmel

Meglepő áramszámlát kaphatnak, akik túltermelésbe estek a napelemmel. Mindez összefügg a rezsicsökkentéssel. Részletek.

  • Kapcsolódó összefoglalónk: Lesújtó lehet az első villanyszámla az éjszakai árammal fűtőknek; egekben a hőszigetelés költsége; drágulhatnak a kollégiumok, a színházjegyek. A legfontosabb rezsihírek.

Árzuhanás a boltokban: ennyibe kerül most a tojás

Fotó: Getty Images

Pénteki akcióvadászatunk célkeresztjében ezúttal a nagyobb üzletekben kedvezményes áron kínált alapélelmiszer áll. Íme, a legjobb akciók.

Bezárják a debreceni repülőteret

Az ukrajnai háború miatt a repülőtér komoly terhelésnek volt kitéve, javítani kell a kifutópályát. Mi történik a bezárás alatt, és mennyi ideig tart? Részletek itt.

Kényszerleszállást hajtottak végre Ferihegyen

Információk szerint füstöt jeleztek a rendszerek az Air Serbia Bécsből Belgrádba tartó járatán, ezért a repülőgép megszakította útját, és kényszerleszállást hajtott végre Budapesten. Bővebben.

Címlapkép: Partizán/YouTube

Ez is érdekelhet

képcím

Videóriport az Izjum környéki erdőkben talált tömegsírok...

képcím

Hol maradnak a gazdák és a traktorok? - kérdezik a...

képcím

Jakab Péter kilép a Jobbikból, ez a válasza Gyöngyösi Márton...