Jakab Péter kilép a Jobbikból, ez a válasza Gyöngyösi Márton nyílt levelére

Startlap - Startlap
Megdöbbentette Jakab Pétert a neki címzett nyílt levél, és válaszul bejelentette kilépését a pártból. Megírta azt is, hogyan folytatja tovább a politizálást. Esti hírösszefoglaló.

Jakab Péter kilép a Jobbikból, ez a válasza Gyöngyösi Márton nyílt levelére

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke nyílt levélben szólt Jakab Péterhez, amiben nem volt sok köszönet. Például egy idézet:

Engedd meg, hogy elmondjam, hogy milyenné váltál azóta: egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett belőled, akiből a közélet mémeket gyárt

– írta Gyöngyösi. Megjegyezte Jakabnak címezve azt is: ne pletykákból hallja, hogy augusztus 20-án pártot készül alapítani. Gyöngyösi a levélben jelezte, várja Jakab válaszát. A reakció csütörtök kora este érkezett:  kilép a Jobbikból az előző pártelnök.

Független képviselőként pedig maradok a nép pártján pont úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén

– írta Jakab Péter. A teljes válasz itt.

Orbán Viktor amerikai útja 57 millió forintba kerülhetett a honvédségi luxusrepülővel

Bár a Trumppal való találkozó és a CPAC-fellépés inkább magánprogramnak tűnik, mint hivatali kötelességnek, a miniszterelnök és a küldöttség tagjai a honvédség 607-es lajstromjelű Falconjával repültek Amerikába. Hardy Mihály repülési szakértő beszélt az Átlátszónak arról, hogy csak az utazási költség egy nagyobb családi ház ára volt, és elmondta azt is, mennyire hihető az a hivatalos állítás, miszerint nem kormánygépnek vették a Falconokat. Íme.

Kompenzálja az áramszolgáltató a pórul járt feltöltőkártyás ügyfeleit

Augusztus első napjaiban a feltöltő kártyás áramvásárlók „lakossági piaci áron”, azaz a korábbi tarifa kétszereséért vehették áramot. Ők jellemzően a legszegényebbek, szociálisan rászoruló fogyasztók közül kerülnek ki. A rendszert módosítják, a pórul jártakat kompenzálják. Részletek.

Sok idős már a gyógyszeren spórol, hogy legyen pénze a következő nyugdíjig

Az elmúlt húsz év legmagasabb nyugdíjas inflációs adatát közölte a héten a KSH. Az alapvető élelmiszerek drágulása a nyugdíjas társadalom nagyobb részében az életminőség súlyos romlását eredményezi. Hegyesiné Orsós Éva, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (Nyuszet) soros elnöke végtelenül szomorú beszámolókat kapott arról, hogyan spórol több nyugdíjas. Bővebben.

Azonnali.hu: A hír igaz, tényleg megszűnünk

Egy hét után reagált megszűnésének hírére az azonnali.hu. A szerkesztőség tagjai most egy keserű cikkben erősítették meg az információkat, és leírták azt is: a sajtóból tudták meg, hogy megszűnik a munkahelyük. Bővebben.

Megszünteti nyolc budapesti járatát a Ryanair

Fotó: Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A légitársaság már a repülőjegyadó bevezetése után jelezte, a plusz költségnek járatrikítások és -leállítások lehetnek a következményei. Itt is van a reakció a különadóra: ebből a cikkből kiderül, mely célpontok kerültek ki a menetrendből.

Nagy tömegben vágják ki a fákat a Velencei-tónál épülő sportközpontnál

A Velencei-tó partján épül fel a 43 milliárd forintos Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia. A kiszáradófélben lévő tó megmentése szintén 40 milliárd forintból lenne megoldható. A kormányhivatal szerint a kajakközpontnak nincs jelentős környezeti hatása, a Google Earth archív felvételein azonban látszódik, hogy a területen lévő fákat egy tóparti erdősáv kivételével teljesen letarolták. Részletek.

Elbontják a Tisza-tó egyik attrakcióját az alacsony vízszint miatt

Egy attrakcióval kevesebb vár mától mindenkit Sarudon, mert az aszályos időjárás miatt balesetveszélyessé vált a terület. Továbbiak itt.

Még az idén árat emel a Disney+

A cég jelentős, 38 százalékos áremelést hajt végre, és jönnek a reklámok is. Bővebben.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Kiszámolták, hány forintot jelenthet a nyugdíjasoknak Orbán...

képcím

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát

képcím

Orbán: Lesz nyugdíjemelés