Plágium miatt kizárhatják A Dal egyik döntősét

Startlap - Startlap
Ha a vád igaznak bizonyul, akkor az elődöntők egyik kiesett versenyzője kerülhet a döntőbe.

A Dal szombat esti második elődöntőjének a továbbjutók személyén kívül egy másik érdekes fejleménye is volt: kiderült, hogy az egyik versenyzőt plágiummal vádolták meg – írja a 24. A kellemetlen hírt a műsor legvégén, az eredményhirdetés után jelentették be.

A döntőbe jutott dalok közül az egyiket plágiumvád érte. Amint megérkezett a bejelentés a hasonlóságról, azonnal elkezdtük kivizsgátatni az esetet, de a hivatalos szakvéleményt még nem kaptunk meg. Nem szeretnénk senkit megvádolni, ezért most nem nevezzük meg az érintett versenyzőt. De amennyiben beigazolódik a gyanú, akkor a dalt – és egyben az előadóját – a szabályok szerint ki kell zárnunk a versengésből. Mivel számunkra a verseny tisztasága a legfontosabb, ezért amint megszületik a végső döntés, arról azonnal tájékoztatjuk nézőinket. Amennyiben beigazolódik a gyanú, akkor a kizárt versenyző helyére az elődöntőkből a döntő mezőnyébe be nem jutott, de a zsűri és a nézők által összesítve a legtöbb pontot kapott versenyző lép

– közölte Freddie.

Így tehát még korántsem biztos a névsor, de az első elődöntő továbbjutói Petruska, Acoustic Planet, The Middletonz és Vavra Bence voltak, a mostani hétvégén pedig Pápai Joci, Szekér Gergő, Nagy Bogi és a Fatal Error bizonyultak a legjobbnak.

Ez is érdekelhet

képcím

Kifogyhat télre a gáztartalékaiból Európa

képcím

Putyin komoly változást idézhet elő az EU-ban

képcím

Oláh Ibolya: Örök másodikból felléphettem a dobogóra