Pénzzel fogja jutalmazni felhasználóit a Facebook és az Instagram

Startlap - Startlap
2022-ig egymilliárd dollárt fizetnek ki bónuszprogram keretében a platformokon azoknak, akik saját tartalmakat készítenek. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Fotó: Robert Alexander/Getty Images

Pénzzel fogja jutalmazni felhasználóit a Facebook és az Instagram

Mark Zuckerberg friss bejelentése értelmében 2022-ig egymilliárd dollárt fizetnek ki bónuszprogram keretében a platformokon azoknak, akik saját tartalmakat készítenek. További információkért katt ide.

“A világ legszexisebb sportolója” egy német olimpikon

Csakhogy a 22 éves Alica Schmidt nem érti, mi szükség volt arra, hogy ilyen címet adjanak neki. Fotók és további részletek itt.

Elárulta a Vatikán, mekkora a vagyona igazából: elképesztő ingatlan-portfólióra derült fény

Soha még ilyen részletes vagyonnyilatkozattal nem állt elő a Szentszék, a birtokukban álló ingatlanokról először beszéltek, ezenkívül egy pénzügyi dokumentumot is közzétettek, amelyben jókora költségvetési hiányról írnak. Ha kíváncsi vagy a Vatikán anyagi helyzetének eddig ismeretlen bugyraira, akkor itt folytasd az olvasást.

Istenes Bence: Ha bármelyik fiam a saját neméhez fog vonzódni, ugyanúgy fogom szeretni és támogatni

Istenes Bence szerint egy ember jelleme a viselkedésétől függ. Csobot Adéllal közösen egy tökéletes, nyári fényképpel álltak ki egy nagyon fontos témáért. Bővebben.

“Ha a négy fal között csinálom, Viktor akkor is nézi” – a 26. Budapest Pride mégis olyan volt, mintha egy normális országban élnénk

Fotó MTIKoszticsák Szilárd

Hiába a gyűlöletpropaganda, a korábbi rekord dupláját hozták létszámban a felvonulók, az esemény a szokásos színes-szagos-technós hangulatban telt, apák és gyerekeik, családok, fiatalok és öregek egyaránt megjelentek. És 2002 óta először a főpolgármester is: Karácsony Gergely beszédet mondott. Az ellentüntetők maroknyi csapata még a szokásos, a tömeg oszlása utáni vegzálásra se vetemedett, így egy napra mindenki elhihette, hogy Budapest is egy a boldog, kozmopolita nagyvárosok közül. Az nlc.hu fényképekkel megrakott alapos beszámolója itt olvasható, erre a linkre kattintva pedig a 444.hu videóját találod, amelyben a homofób pedofiltörvényről kérdezik a Pride résztvevőit.

Nincs ma aranyosabb a nap alatt a budapesti tapírkölyöknél

És valószínűleg holnap se lesz, hiszen ki látott már szebbet egy miniatűr, csíkos, félig disznó, félig orrszarvúnál? Szégyentelen tapírrajongásunkat kicsit se próbálván palástolni mindenkit lelkesen biztatnánk, hogy nézze meg a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb lakóját, Rezsőt. Íme.

Ezek az ország legjobb vidéki éttermei

A Dining Guide ismét közzétette listáját a top 10 vidéki konyháról, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni, ha hajlandó vagy nyakadba venni a kilométereket. Bővebben.

A tokiói olimpia érmeinek különleges anyagát két év alatt gyűjtötte össze a japán lakosság

Az arany tényleg aranyból készül? És az ezüst? Mit szimbolizálnak a minták, és ki tervezi őket? Mi a helyzet a szalaggal, azt simán egy gyárból rendelik? Doboz is jár az érmekhez, az milyen? Az ilyen kérdések az olimpiai érmekről amúgy is izgalmasak, de idén még inkább, hiszen a dobogósoknak járó medálok egy különleges projekt révén készülhettek el. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg, amelyben minden fontos tudnivalót megtalálsz a tokiói érmeiről.

Gyerekeik halálából éltek a legszegényebbek

A XIX. század elején a vidéki Angliában akadt olyan település, ahol a munkásosztály tagjainak születéskor várható élettartama 13 év volt, de Londonban is mindösszesen 22. Mi okozta ezt? Az, hogy az ipari forradalom időszaka valóban borzalmas volt, a társadalom alsóbb rétegei számára az élet egyenlő volt a szó szerint véres nyomorúsággal, amiből az egyetlen kiutat a fertőző betegségek, az éhezés, a totális testi elhasználódás okozta korai halál jelentette. Ebben a cikkben a BBC History júliusi számában megjelent érdekfeszítő írás hosszabb részletét közlik, amelynek végére érve, az iparvárosok gyilkos környezetét megismerve már nem is érezzük súlyosnak a fenti címben megtett állítást.

Három csillagjegy, akinek nagy változás áll be a szerelmi életében a nyáron

Fotó BettmannContributorGetty Images

Az asztrológusok érzelmi hullámvasutat követő pozitív fordulatot jósolnak számukra, akár komoly kapcsolatban élnek, akár társat keresnek éppen. A részletes horoszkóp erre a linkre kattintva érhető el.

Ez is érdekelhet

képcím

Visszatér Hosszú Katinka és megcélozza a hatodik olimpiáját

képcím

Javult a gyermektelen, romlott a gyermekes háztartások...

képcím

Belázasodott Ferenc pápa, lemondták a pénteki audiencia