Kiemelt Hírek 2021. július 24.

Manfred Weber: Ez már nem magyar belügy

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 24.
Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a France24-nek lehangolóan nyilatkozott a magyar lehallgatási botrányról. Heti hírösszefoglaló.

Manfred Weber: Ez már nem magyar belügy

MTI/EPA/Patrick Seeger

Az Európai Néppárt frakcióvezetője megszólalt a hazánkat is érintő lehallgatási botrányról. Részletek

Pegasus-lehallgatás: nem csillapodott a botrány egy pillanatra sem

A múlt hétvégén kipattant megfigyelési ügy egy percre sem állt le ezen a héten sem. Már az elején megszólalt az egykori CIA-s Mark Snowden, ahogyan később beszélt róla Szijjártó Péter, Varga Judit is. Utóbbi a francia Le Monde-nak adott interjút, ami ráadásul egy törlési szándék miatt külön is nagy port vert. Bayer Zsolt pedig annyira kiborult, hogy a Békemenetet akarja már bevetni. Ha szépen lassan is, de a botrány végre eljutott odáig, hogy az ügyészség nyomozást rendelt el ezzel kapcsolatban. Részletek. Ráadásként még az is kiderült, ki az a személy, aki engedélyt adhat lehallgatásra Magyarországon. 

Kitört a röhögés a kormányinfón, amikor Gulyás arra utalt, hogy nem lehetnek melegek a Fideszben

Fotó: Kormányinfó / MTVA

A csütörtöki kormányinfón, amikor a Telex újságírójára került a sor, olyan kérdés-sorozatot intézett a miniszter felé, ami után felcsattant a nevetés a magyar sajtó jelenlévő képviselői között. Egyébként Gulyás nem sértődött meg, sőt még egy mosolyt is megengedett magának. Minderről a videót itt lehet megtekinteni

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

Mivel “csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot”, a kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményez öt kérdésben – jelentette be Orbán. Hogy melyek is ezek, az innen fog azonnal kiderülni. 

Cseh Katalint több milliárdos korrupcióval vádolták meg

Korábban a Magyar Nemzet írta meg a bennfentes.hu nevű oldal információira hivatkozva, hogy a szerintük a momentumos Cseh Katalinhoz köthető EU-s pénzek gyanús elköltésével. Most minderre reagált a Momentum Európai Parlamenti képviselője, mondatait itt lehet elolvasni. 

Megvan mikor és hol találkozik Ferenc pápa a magyar miniszterelnökkel

Huszonegy év elteltével vesz részt katolikus egyházfő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, amit ráadásul idén Magyarországon rendeznek. Többször úgy nézett ki, hiába lesz jelen Ferenc pápa, Orbán Viktorral nem fog találkozni. Most azonban már eldöntött tény a megbeszélés, azonban eddig nem lehetett tudni pontosan hol és mikor fog lezajlani. Mindez szerdára véglegesedett, ide kattintva te is megtudhatod a helyszínt az időponttal együtt. 

Kiderült, hányan haltak meg Magyarországon a koronavírus elleni oltás beadása után

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közzétette az adatokat a 10,7 millió oltást követően jelentkezett “nemkívánatos eseményekről”. Fontos megjegyezni, hogy a számok nem a vakcinák beadásával járó halálozási rátát és egyéb komplikációkat tükrözik, az ok-okozati összefüggésekre nem tér ki a statisztikaRészletek itt.

A Pfizer jelenleg nem támogatja az oltóanyagok keverését

A klinikai vizsgálatok egyelőre nem támasztják alá a vakcinák kombinálását, vagyis Kásler Miklós ajánlását a harmadik oltásról. A témáról a Pfizer Hungary ügyvezetője nyilatkozottÍme a részletek.

Ezt tudnod kell, ha az Elmű-Émász adja az áramod

Szeptember 1-jétől az MVM Next veszi át a lakossági áramszolgáltatást az Elmű-Émásztól. Van, akinek lesz teendője is ezzel kapcsolatban. Részletek.

Kiskorú lányok bikinis képeivel szórják tele az internetet a kormányközeli megyei lapok

Mindeközben a gyermekvédelmi konzultációnak csúfolt kormányzati kérdőív a kiskorúak számára elérhető nemátalakító beavatkozásokkal foglalkozik. A folytatásért ide kell kattintani.

 
 

Keresés az oldalon