Belföld 2021. július 24.

Megvan az ország legjobb vidéki étterme

Startlap Utazás Belföld 2021. július 24.
Ha valaki sorban ki szeretné próbálni Magyarország legjobb vidéki éttermeit, akkor országjáró gasztrotúra áll előtte.

Az Audi-Dining Guide Étteremkalauz TOP10 legjobb vidéki éttermének ranglistáján az első a Platán Gourmet – Tata. Pesti István visszatért a gyökereihez, hiszen évtizedeken keresztül csak a fine dining stílusú helyekkel lehetett a chef munkásságát azonosítani. “A Platán Gourmet egyértelműen egy ízig-vérig magas minőségű gasztronómiát felvállaló koncepció. A konyhai stílus nehezen kategorizálható, a vidéki éttermek utóbbi években trendszerű farm-to-fork elgondolását elkerülve inkább a nagyvárosi, kozmopolita gondolkodásmódot képviseli” – áll a közleményben.

A listán második vidéki étteremként szereplő esztergomi Bistro42 gasztronómiai koncepcióját a budapesti St. Andrea étterem egykori konyhafőnöke, Barna Ádám képviseli társtulajdonos-chefként. A kínálat az újkori magyar gasztronómia alapjaira épül, de azokat kortárs módon, a chef szemléletében mutatják be. A modern bisztró/étteremgondolkodásmódja jól igazodik a vidéki kisváros hangulatához – olvasható a közleményben.

Az encsi Anyukám Mondta Étterem a harmadik a vidéki éttermek ranglistáján. Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs éttermének története 1995-ben kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisvárosban. Kínálatukban a pizzákhoz, pastákhoz, valamint a magyar konyha kedvenceihez más nemzetek emblematikus ételei is csatlakoztak.

 

(MTI)

Keresés az oldalon