Kiemelt Hírek 2018. július 29.

Az orvos nem vette komolyan panaszát – az utcán halt meg

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 29.
Mindössze a vérnyomását mérte meg a betegnek.

Családja azt állítja, vizsgálat nélkül hazaküldte az esztergomi ügyeletes orvos a szívinfarktus gyanújával hozzá forduló beteget – másnap meghalt.

A 73 éves idős férfi feleségének szólt reggel, hogy nagyon rosszul van. Mellkasi fájdalmai voltak és folyamatos szúró fájdalmat érzett a hátában. Elment az esztergomi kórház területén levő, de attól függetlenül működő orvosi ügyeletre, ám a doktornő nem vette komolyan a panaszait, nem vizsgálta meg, az ambuláns lapján mindössze csak egy vérnyomásmérés szerepel. Ezt az orvos rendben találta és adott egy algopiryn-voltaren fájdalomcsillapító injekció beadása után hazaküldte a beteget.

Másnap már csak a rendelő előtti padig jutott el a beteg férfi, ott még annyi ereje maradt, hogy segítséget kérjen egy járókelőtől. A rendelőből kiszaladt az orvos és megkezdte az újjáélesztést, de már sem ő, sem a kiérkező mentők nem tudták megmenteni az életét.

A család jelenleg a boncolási jegyzőkönyvre vár, ám a kiadott halottvizsgálati bizonyítványban a halál okaként heveny balkamrai elégtelenség – vagyis szívprobléma – szerepel.

Az ATV megkereste az esettel kapcsolatban az orvosi ügyeletet, de az ügyeletes orvos nem nyilatkozhatott, mástól pedig nem kaptak választ.

 

Keresés az oldalon