Kiemelt Hírek 2018. július 23.

Az autósok mentették meg a reggeli budapesti dugóban egy idős sofőr életét

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 23.
A férfinak a forgalom közepén állt le a szíve, de profi segítséget kapott a többi vezetőtől.

Az autósok mentették meg a reggeli fővárosi dugóban annak a hatvan év körüli sofőrnek az életét, aki vezetés közben hirtelen rosszul lett, majd a kormányra zuhant – adta hírül az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a Facebookon.

Az idős férfinak megállt a szíve, és ha nem sietnek segítségére társai, akkor könnyen lehet, hogy nem élte volna túl a napot.

A négy civil életmentő ugyanis a férfi újraélesztését is megkezdte a mentősök telefonos utasításai alapján.

A reggeli dugóban araszolva állt meg a szíve annak a hatvan év körüli sofőrnek, akit a kormányra borulva vettek észre a közlekedésben résztvevő autósok. Többen is megálltak és azonnal a segítségére siettek. Négyen kiemelték a férfit a járműből és egy takaróra fektették. Nemcsak hogy értesítették a mentőket, de a mentésirányító segítségével végzett vizsgálat után, azonnal meg is kezdték a férfi újraélesztését. A csapattá alakult laikus életmentők profi módon váltották egymást a mellkasi kompressziók közben, a hamar helyszínre érkező mentőmotor kiérkezéséig. Végül az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően stabil állapotban, eset kocsi szállíthatta kórházba a férfit

– írja az OMSZ, és mielőbbi felépülést kívántak a betegnek, valamint megköszönték a négy elsősegélynyújtó életmentő közreműködését.

AUTÓSOK MENTETTÉK MEG EGY SOFŐR ÉLETÉT BUDAPESTENA reggeli dugóban araszolva állt meg a szíve annak a hatvan év körüli…

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2018. július 23., hétfő

 

Keresés az oldalon