Kiemelt Hírek 2018. július 25.

Nem kért a János Kórház a lelkes önkéntesek segítségéből, inkább sürgős takarítást rendelt egy cégtől

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 25.
Önkéntesek szerették volna kitakarítani az egyik teraszt, ezért a kórház inkább gyorsan pénzért megcsináltatta, és állításuk szerint "egyéb munka" sincs.

 

Nemrég járta be a sajtót a hír, hogy önkéntesek felajánlották a János Kórház számára a segítségüket: ki akarták takarítani az épületkomplexum egyik elhanyagolt, koszos teraszát. Az intézmény napokig nem válaszolt, majd végül visszautasította az ajánlatot. A teraszt ugyanis kitakarították, az önkéntesekkel pedig közölték: “egyéb munkát” nem tudnak felajánlani.

A 24.hu felkereste a budai intézmény takarítását végző Kristály-Mix Kft.-t, amely 2016. június 1. óta biztosítja a Szent János Kórház egyes részeinek tisztaságát, szerződésük a jelenleg folyamatban lévő közbeszerzési eljárás eredményes lefolytatásáig tart.

A teraszok takarítása nem képezi a takarítási szerződés tárgyát, így ezt a munkát korábban sosem végeztük

– fogalmazott Antal Mária, a cég ügyvezető igazgatója. Hozzátette: mivel egy lezárt teraszról van szó, ahol selejtes bútorokat tároltak eddig, a kórház sem kért a kft.-től egyedi ajánlatot terület kitakarítsára.

Kiderült, hogy a szóban forgó terasz kitakarítását a kórház külön kérésére, sürgősséggel végezték el, és jelenleg is folynak a tárgyalások az épületek egyéb teraszainak takarításáról.

Igazán szomorú, hogy nem éltek a kedves lehetőséggel, ahogy az is, hogy azt állítják, egyéb munka nincs. Ha valaki esetleg még nem járt a budai kórházban, akkor eláruljuk: bőven lenne mit tatarozni és takarítani.

 

Keresés az oldalon