Nem voltak elegen a 170 kilós férfi "biztonságos betegmozgatásához" - remek ötlete támadt az egyik mentősnek

Startlap - Startlap
"Mentőtiszt bajtársnőnk kreatív megoldást talált a probléma gyors megoldására" - különös esetről számolt be az Országos Mentőszolgálat.

Egy 60 év körüli, Pest vármegyei, nehezen lélegző férfihez riasztották a hét elején a mentősöket, akik perceken belül helyszínre értek és emelt szintű ellátásban részesítették a beteget – kezdi beszámolóját a Facebookon egy nem mindennapi esetről az Országos Mentőszolgálat.

A mentősöket a meglepetés akkor érte, amikor kórházba szerették volna szállítani a 170 kilós férfit, ugyanis a “biztonságos betegmozgatáshoz az életmentők nem voltak elegen”. Egyikük azonban remek ötlettel állt elő.

“Mentőtiszt bajtársnőnk kreatív megoldást talált a probléma gyors megoldására. Emlékezett, hogy egy fitness teremmel szemben parkoltak a mentővel, ahova leszaladt és elmondta, hogy két markos legény segítségére lenne gyorsan szükség” – írták a bejegyzésben.

A beszámoló szerint a “jószándékú gyúrósok” egy percig sem haboztak, az edzést félbehagyva többen is azonnal a mentősök segítségére siettek.  

A posztból kiderül, hogy a testépítők nem csak a hordágyon rögzített beteget vitték le óvatosan a negyedik emeletről, de ahhoz is ragaszkodtak, hogy még a mentősök táskáit és a műszereket is ők cipeljék a mentőautóhoz.

“Bajtársaink megköszönték a segítséget és stabil állapotban szállították kórházba a beteget” – zárul az OMSZ bejegyzése.

Címlapkép: Illusztráció (MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ez is érdekelhet

képcím

A Bors közzétett egy OMSZ-jelentést Magyar Péterről - A hét...

képcím

Vizsgálatot indít az Országos Mentőszolgálat Curtis édesanyja...

képcím

Curtis anyukája 3 órát várt a mentőkre, majd másnap mezítláb,...