Vizsgálatot indít az Országos Mentőszolgálat Curtis édesanyja miatt

Startlap - Startlap
Kiderült, hogy a tényleges betegszállítás nem az OMSZ feladata, de elismerik, hogy a mezítláb, köntösben az ajtó előtt hagyott 70 éves asszony esetében mulasztás történhetett.

“A kórházba szállítás sürgősségi besorolása a beteg ellátási szükségletének és veszélyeztetettségi szintjének megfelelő volt” – közölte Curtis történetével kapcsolatban a 24.hu kérdésére az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), miután rapper felháborodott Facebook-posztban számolt be szombaton idős édesanyja esetéről.

Az asszonynak a hétvégén több mint három órán át kellett a mentőkre várnia, akiket magas cukra, lábfájdalmai és zavart viselkedése miatt hívtak ki. Ezután a Semmelweis Egyetem sürgősségijére vitték, majd reggel egy betegszállítóval érkezett haza.

Curtis azt állítja, a betegszállító mezítláb, köntösben, egy műanyag székre ültetve az ajtó előtt hagyta 70 éves édesanyját.

Az OMSZ közleményében kifejti, a betegszállítás nem az ő feladatuk, ugyanakkor elismerik, hogy mulasztás történhetett.

A beteg kórházból történő hazaszállításának elrendeléséért a kórház, a betegszállítás emberséges és szakszerű végrehajtásáért a feladattal megbízott betegszállító cég felelős

– írják. Hozzáteszik, a biztosítási jogviszonnyal rendelkezők betegszállítását a tevékenységre engedéllyel rendelkező és finanszírozási szerződést kötött betegszállító szolgáltatók végzik, akiknek a tevékenysége rendeletben szabályozott. Ezen rendelet értelmében pedig a mentőszolgálat csak a betegszállítási feladatok felvételét, az illetékes betegszállító szolgáltató felé történő továbbítását, valamint a feladat teljesítésének követését végzi, a szállítás végrehajtására és körülményeire nincs ráhatása.

Mindazonáltal megértik Curtis felháborodását, és “mivel mulasztás történhetett, az ügyben vizsgálat következik”

– zárul a közlemény.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Róka László

Ez is érdekelhet

képcím

Curtis: Én, ahogy eddig is, csak zenélni szeretnék, és nem...

képcím

Curtis meghívott vendég volt Orbán évértékelőjén

képcím

Pottyondy Edina úgy szúrt oda Curtisnek, hogy ki sem ejtette a...