Orbán Viktor szerint 2010-ben forradalom történt, aminek a pálinkafőzők a katonái voltak

Startlap - Startlap
A miniszterelnök vasárnap Zalába utazott ünnepelni a pálinkafőzést, és maszk nélkül vegyülni a tömeggel. Esti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor szerint 2010-ben forradalom történt, aminek a pálinkafőzők a katonái voltak

A miniszterelnök vasárnap a Zala megyei Becsehelyen iskolapéldaként emelte ki a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehetőségét a 2010-es szeptemberi “szabadságharc” eseményei közül. Az MTI fotóinak tanúsága szerint Orbán Viktor maszk nélkül vegyült a tömegben. Részletek itt.

Kuncze Gábor és felesége koronavírusos, intenzív osztályon fekszenek

Egy meglepően derűs posztban maga Kuncze Gábor adott hírt állapotukról, egyenesen az intenzívről. Íme.

Bajnai Gordon: A pártpolitikában nem tervezek részt venni

A volt miniszterelnökről szombaton írták meg, hogy visszatér a politikába. Bajnai Gordon friss bejegyzésében hét pontba foglalva magyarázta el, hol értették félre a helyzetet. A teljes szöveg erre a linkre kattintva olvasható.

Kiskunhalason hamarosan meg kell nyitni a mobil járványkórházat

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára és Tóth Tamás vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, miután megtekintették a 150 beteg befogadására alkalmas mobil járványügyi kórházat a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén 2020. április 21-én. (Fotó: MTI/Bús Csaba)

Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója a köztévének adott ritka precíz számadást arról, milyen körülmények uralkodnak az intézményében járványügyi szempontból. Bővebben.

3 hónap alatt 400 millióan vesztették el a munkahelyüket a járvány miatt

Az IMF vezérigazgatója és főközgazdásza véleménycikket tett közzé a Foreign Policy hasábjain a koronavírus-járvány drámai munkaerőpiaci hatásairól. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

A jelek szerint kitört a háború Azerbajdzsán és Örményország között

Vasárnap reggel az örmény és az azeri haderők összecsaptak a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabah régióban. Mindkét fél civil áldozatokról adott jelentést. Az eseményekről ebben a cikkben olvashatsz.

Mentős szürreál: Üvöltve szólt a Limbó hintó, miközben kórházba vittek egy idős bácsit

Filmbe illő jelenet kerekedett a hétvégén egy újpesti társasházban, amikor egy 85 év körüli, nagyothalló férfihez érkeztek ki a mentők. A komikus szituációról az Országos Mentőszolgálat a Facebookon számolt be, a bejegyzésüket ebben a cikkben találod.

“Ahol könyveket égetnek, ott végül embereket is fognak” – közölte Csuti Dúró Dóra könyvdarálásáról

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő beszédet mond a Mi Hazánk Mozgalom első kongresszusán az ásotthalmi sportcsarnokban 2019. július 13-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

LMBTQ karakterek megjelenése miatt Dúró Dóra a “homoszexualizmus propagandájának” titulált és ledarált egy könyvet, ami egyébként a másság – legyen az például származás vagy testi fogyaték – általános elfogadására tanít. Kulcsár Edina egykori szépségkirálynő férje, Szabó András “Csuti” megszólalt a könyvpusztításról. A folytatásért ide kell kattintani.

A svájciak nem kérnek a szabad munkaerőáramlás megállításából

A választók elutasították a nacionalista-populista Svájci Néppárt javaslatát, amellyel korlátoznák az uniós állampolgárok szabad munkavállalását az országban. Ez svájci állampolgárok százezreit érintene hátrányosan. Részletek itt.

Igazi őszi idő érkezik

A napsütésről nem kell lemondanunk, de számottevő csapadék várható az előttünk álló hét során. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése ide kattintva tanulmányozható.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev

képcím

Ódor Lajos Orbán Viktor kijelentéséről: "Nagyon nem szerencsés"