Orbán: Kilenc hónap múlva erősebbek leszünk, mint most

Startlap - Startlap
A Magyar Nemzet számolt be a Fidesz-KDNP-frakció Balatonalmádiba kihelyezett évadnyitó frakcióüléséről. A Momentum egyik aktivistájára két busznyi rendőrt küldtek Almádiban.

A Magyar Nemzet információi szerint a miniszterelnök elsősorban a közelgő választásokról beszélt a Fidesz-KDNP-frakció Balatonalmádiba kihelyezett évadnyitó frakcióülésén, a parlament tavaszi ülésszakát megelőző rendezvényen.

Orbán Viktor – ahogyan azt már korábban is tette – most is kiemelte, hogy Brüsszelben változásra van szükség. Európában életbe lépett a migrációs paktum, büntetést fognak kiróni Magyarországra, mert nem fogadunk be migránsokat. A háború nem ér véget, Európára egyre nagyobb teher nehezedik, mert Amerikában az elnökválasztás körüli viták miatt csökkenni fog Ukrajna anyagi támogatása. Az ukránok támogatásának óriási politikai ára van. A gazdák lázadnak egész Európában, és lassan senki nem hisz az ukránok győzelmében – elemezte az eseményeket a kormányfő.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy a hazai baloldal nem azt teszi, ami a dolga lenne, nem Magyarországot képviseli Brüsszelben, hanem Brüsszelt Magyarországon. “A baloldal zsoldban áll” – foglalta össze a helyzetet.

Kegyelmi ügy

A frakció előtt a kegyelmi ügyről is beszélt, amely két, a politikai közösségük számára fontos ember távozásával járt. A képviselők előtt is megköszönte Varga Judit és Novák Katalin eddigi munkáját.

“A lemondásuk helyes volt, és megerősít bennünket” – mondta el most is Orbán Viktor. “Mindenki számára világossá vált, hogy gyermekvédelmi kérdésekben a nemzeti oldalon nincs kegyelem” – írta a lap.

A miniszterelnök szerint nem valamilyen probléma erőszakolta ki ezt a döntést, hanem egyszerűen hiba volt.

“Azt, hogy miért következett be ez a hiba, az évértékelőn már elmondtam: a legmagasabb poszton is igaz, hogy senki nem lehet elég okos egyedül” – jegyezte meg ismét a kormányfő.

Eredmények, feladatok, ellenszél

A Magyar Nemzet azt írja: Orbán Viktor a beszédét a közelgő választások értékelésével, az előttük álló feladatokkal zárta. Összefoglalta, hogy az uniós forrásokról már megállapodott a kormány, a tanárok és óvónők bérét megemelték, a bérmegállapodásokat megkötötték, a megemelt 13. havi nyugdíjat kifizették, a családtámogatásokat növelték, az inflációt leszorították. Hatályban van a rezsicsökkentés és a kamatstop a családoknak és a kisvállalkozásoknak.

Mondanivalóját azzal zárta, hogy az európai parlamenti választást meg tudják és meg is fogják nyerni.

Értékelése szerint a nemzetközi környezet ebben az évben sokat változhat, de júniusig ellenszélben fognak hajózni, ám a tapasztalt vitorlások szerint ez nem rossz, hanem jó, hisz a nemzetközi ellenszelet be tudják fogni a vitorlájukba. Bizakodóan beszélt arról, hogy nem csak Brüsszelben, Washingtonban is változás lehet ebben az évben. Az európai parlamenti és az amerikai elnökválasztás elhozhatja a békét végre Európában. “Kilenc hónap múlva erősebbek leszünk, mint most. Érdemes tehát dolgozni, mert minden megszerzett európai parlamenti mandátum hozzáad ahhoz a közös erőhöz, ami 2026-ban az országgyűlési választásokon segíteni fog minket” – zárta beszédét Orbán Viktor.

Két busznyi rendőrt küldtek rá

Kerekes Andrea, a Momentum aktivistája a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy Balatonalmádiban egy padon ülve, egyedül hallgatta hangszórón Magyar Péter interjúját, amiért két busznyi rendőr érkezett ki és eljárást indítottak ellene  – számolt be a Momentum Mozgalom az estről.

“Almádiba érkezett a Fidesz-frakció. Padon ültem egyedül. Barátok odébb beszélgettek. Ez állítólag gyülekezési törvénybe ütköző… Hangosan hallgattuk Magyar Péter beszédét a főtéren. Aztán együtt hallgattuk a rendőrséggel. Jöttek két busszal.” – írja bejegyzésében Kerekes.

(OS – MTI)

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán a gazdákkal kampányol: "Én volnék Magyarország első...

képcím

Titokban, egy magtárban indította a kampányt Orbán Viktor

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...