Orbán Viktor elárulta, meddig nem lesz lazítás

A miniszterelnök a Kossuth rádióban tájékoztatott a vakcinációról, az oltási tervről, és a korlátozások esetleges feloldásáról. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-01-03 17:53

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor elárulta, meddig nem lesz lazítás

A miniszterelnök a Kossuth rádió vendégeként tájékoztatott a vakcinációról, az oltási tervről, és a korlátozások esetleges feloldásáról. Bővebben.

Megvan a magyar oltási terv: nézd meg, te mikor kerülhetsz sorra

Napok óta hiányolják a hazai oltás menetrendjének tervezetét, és még mindig nem egy teljes, minden részletre kiterjedő dokumentum jelent meg, de a fő irányvonalakat ismertették, a sorrenden túl többek között az is kiderül, kik nem részesülhetnek a vakcinában. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatója ide kattintva érhető el.

A Nemzeti Köznevelési Portál nyelvtankönyve akkora pofont adott a nemi sztereotípiák elleni küzdelemnek, hogy a fal adta a másikat

Nem kell feministának lenni ahhoz, hogy fennakadjon a szemünk a Nemzeti Köznevelési Portál gimnáziumi online nyelvtankönyvének hasábjain. A tizenegyedikes tanulóknak szánt feladatokban valamiért olyan mélyen beleállnak a nők és a férfiak közötti kommunikációs különbségekbe, hogy például aki nem ért egyet azzal, hogy csak egy férfi kérdez információszerzés céljából, míg a nő csupán a beszélgetést akarja fenntartani, annak bizony nem lesz tökéletes a megoldása. Íme néhány fénykép a tankönyvből.

Koronavírus itthon: továbbra is száz felett van az elhunytak száma

Fotó: Orsi Ajpek/Getty Images

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és még mindig magas a halottak aránya. A legfrissebb, hivatalos magyar koronastatisztikákat erre a linkre kattintva nézheted meg.

Ezt a férfit keresi a rendőrség: videón a férfi, aki lepofozott egy biztonsági őrt a Keletiben

Mindez még októberben történt, a józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kéri az elkövető megtalálása érdekében. Videó és további részletek itt

Hétfőtől ismét lehet elektromos kerékpárra pályázni

Novemberben már 110 millió forintot szétosztottak. Az elektromos rásegítésű biciklik árának felét finanszírozza az állam. Hogyan lehet igénybe venni a lehetőséget? Ebből a cikkből minden kiderül.

Megszámolták a budapesti állatkert lakóinak számát

Ha van olyan ovis ismerősöd, aki szereti a miből mennyi van típusú kérdéseket, akkor jól figyelj, a Fővárosi Állat- és Növénykert népszámlálási adatai segítségével ugyanis pofátlanul precíz választ adhatsz neki. Felnőttek számára pedig érdekes lehet, hogy a fajonként összesített nyilvántartásból kiderül: a gyűjtemény változatossága nemzetközi összehasonlításban is kimagasló. Pontos számok és további izgalmas részletek ebben a cikkben nézegethetők.

Ellopta ismerőse bankkártyáját egy sajószentpéteri nő, rögtön 21 helyen fizetett vele

A 46 éves nő pár óra alatt közel 120 ezer forintot tapsolt el a számláról. Az esetről ebben a cikkben olvashatsz.

Hétvégére nagyot változik az időjárás

A következő napokban fokozatos lehűlés zajlik, a hétvégi csúcshőmérséklet jellemzően fagypont alatt marad. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Koronavírussal került kórházba Larry King, Amerika tévés legendája

Fotó: Jordan Strauss/Stringer/WireImage/Getty Images

Az amerikai televíziózás egyik legismertebb arcáról van szó, aki nem csak 87 éves kora miatt tartozik a legveszélyeztetettebbek közé. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

 

Mai nap hírei

Az elnöki beiktatást nem Joe Biden vagy Kamala Harris, hanem Amanda Gorman nyerte

444.hu4 órája

Egy sebezhető Amerika képével vitte el a showt a 22 éves költő az elnöki beiktatáson

konyvesmagazin.hu6 órája

Leváltották a külügy helyettes államtitkárát

168ora.hu10 órája

Lehidalsz, ha megtudod, hol tölti a koronavírus miatti karantént Robbie Williams és családja

joy.hu10 órája

Hegynek felfelé halad tovább a forint

tozsdeforum.hu10 órája

Hemzseg a hibáktól a Xiaomi új csúcsmobilja

gsmring.hu11 órája

Lakás felújítási támogatás - válaszok a leggyakrabban feltett kérdésekre

ado1szazalek.com13 órája

A magyar Roger Moore bezárkózott, már csak a tűre vár

metropol.hu14 órája