Orbán Viktor elárulta, meddig nem lesz lazítás

Startlap - Startlap
A miniszterelnök a Kossuth rádióban tájékoztatott a vakcinációról, az oltási tervről, és a korlátozások esetleges feloldásáról. Esti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor elárulta, meddig nem lesz lazítás

A miniszterelnök a Kossuth rádió vendégeként tájékoztatott a vakcinációról, az oltási tervről, és a korlátozások esetleges feloldásáról. Bővebben.

Megvan a magyar oltási terv: nézd meg, te mikor kerülhetsz sorra

Napok óta hiányolják a hazai oltás menetrendjének tervezetét, és még mindig nem egy teljes, minden részletre kiterjedő dokumentum jelent meg, de a fő irányvonalakat ismertették, a sorrenden túl többek között az is kiderül, kik nem részesülhetnek a vakcinában. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatója ide kattintva érhető el.

A Nemzeti Köznevelési Portál nyelvtankönyve akkora pofont adott a nemi sztereotípiák elleni küzdelemnek, hogy a fal adta a másikat

Nem kell feministának lenni ahhoz, hogy fennakadjon a szemünk a Nemzeti Köznevelési Portál gimnáziumi online nyelvtankönyvének hasábjain. A tizenegyedikes tanulóknak szánt feladatokban valamiért olyan mélyen beleállnak a nők és a férfiak közötti kommunikációs különbségekbe, hogy például aki nem ért egyet azzal, hogy csak egy férfi kérdez információszerzés céljából, míg a nő csupán a beszélgetést akarja fenntartani, annak bizony nem lesz tökéletes a megoldása. Íme néhány fénykép a tankönyvből.

Koronavírus itthon: továbbra is száz felett van az elhunytak száma

Fotó Orsi AjpekGetty Images

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és még mindig magas a halottak aránya. A legfrissebb, hivatalos magyar koronastatisztikákat erre a linkre kattintva nézheted meg.

Ezt a férfit keresi a rendőrség: videón a férfi, aki lepofozott egy biztonsági őrt a Keletiben

Mindez még októberben történt, a józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kéri az elkövető megtalálása érdekében. Videó és további részletek itt

Hétfőtől ismét lehet elektromos kerékpárra pályázni

Novemberben már 110 millió forintot szétosztottak. Az elektromos rásegítésű biciklik árának felét finanszírozza az állam. Hogyan lehet igénybe venni a lehetőséget? Ebből a cikkből minden kiderül.

Megszámolták a budapesti állatkert lakóinak számát

Ha van olyan ovis ismerősöd, aki szereti a miből mennyi van típusú kérdéseket, akkor jól figyelj, a Fővárosi Állat- és Növénykert népszámlálási adatai segítségével ugyanis pofátlanul precíz választ adhatsz neki. Felnőttek számára pedig érdekes lehet, hogy a fajonként összesített nyilvántartásból kiderül: a gyűjtemény változatossága nemzetközi összehasonlításban is kimagasló. Pontos számok és további izgalmas részletek ebben a cikkben nézegethetők.

Ellopta ismerőse bankkártyáját egy sajószentpéteri nő, rögtön 21 helyen fizetett vele

A 46 éves nő pár óra alatt közel 120 ezer forintot tapsolt el a számláról. Az esetről ebben a cikkben olvashatsz.

Hétvégére nagyot változik az időjárás

A következő napokban fokozatos lehűlés zajlik, a hétvégi csúcshőmérséklet jellemzően fagypont alatt marad. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Koronavírussal került kórházba Larry King, Amerika tévés legendája

Fotó Jordan StraussStringerWireImageGetty Images

Az amerikai televíziózás egyik legismertebb arcáról van szó, aki nem csak 87 éves kora miatt tartozik a legveszélyeztetettebbek közé. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...