Zacher Gábor: „Elképesztő a sötétség az oltással kapcsolatban”

A közismert orvos is megkapta a koronavírus elleni vakcinát, tapasztalatairól is beszámolt. Heti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-01-02 09:42

MTI Fotó: Mohai Balázs

Zacher Gábor: „Elképesztő a sötétség az oltással kapcsolatban”

Megkapta a vakcinát a jelenleg mentősként dolgozó toxikológus is, elmesélte a tapasztalatait. Mindemellett a kormányt is keményen kritizálta. Bővebben

Megvannak az újév első babái

Az első vidéki gyermek 2021-ben kislány lett: éjfél után egy perccel született a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban. Az újév első fővárosi babája kisfiú: császárral jött világra, édesanyja első gyermekeként. A kicsik egészségesek, nevükért és súlyukért csak ide kell kattintani

Kiderült, mikor oltják be Orbán Viktort 

A sajtó a Fidesz frakciónál, illetve néhány kiemelt kormánypárti politikusnál érdeklődött arról, hogy ők mikor részesülnek az új koronavírus elleni vakcinában. Volt, aki nem válaszolt, de volt, aki igen – például a kormányfő sajtófőnöke és Kásler MiklósÍme a válaszok.

Meglett a járványban a magyar fordulat, de még visszafogottnak kell lennünk

Ismét kettészakadóban van a visegrádi régió a járványstatisztikákat nézve, de a szerepek átrendeződtek: míg november elején a csehek és a szlovákok tudták viszonylag gyors intézkedésekkel, most fordulni látszik a tendencia. Bővebben

70 ezer adag vakcina landolt Ferihegyen

Szerdán kora reggel érkezett be a második kör a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű oltóanyagából a Liszt Ferenc Repülőtérre. A közmédia nemcsak erről, hanem egy következő, nagy szállítmányról is tájékoztatott, valamint arról, ki részesül a mostani hetvenezres adagbólRészletek itt.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mindeközben tovább csökkent a magyarországi aktív fertőzöttek száma, de így is több ezer főnél mutatták ki a fertőzést, és a halottak száma bőven száz felett volt. A legfrissebb, hivatalos hazai koronastatisztikákat erre a linkre kattintva nézheted meg.

Újabb három földrengés rázta meg Horvátországot, ami nálunk is érezhető volt

Baranya megyéből és Szlovéniából jelezték, hogy észlelték a szerda hajnali földmozgásokat. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Magyarország több pontján is rengett a föld

Magyarország több pontján is kisebb földrengést észleltek az emberek kedden, nem sokkal délután negyed egy után.  A 24.hu cikkében olvasói beszámolók találhatóak a hazánkban ritkán megfigyelhető jelenségről. A földrengést lehetett érezni egyebek mellett Budapesten, Érden, Veszprémben, a Balatonnál, Nagykanizsán és Pécsett is. 

A kisnyugdíjasok csak alamizsnát kapnak az államtól: hetvenszer kisebb a nyugdíjemelésük összege

Jövő évre három százalékos emeléssel, valamint a 13. havi nyugdíj első részletével kalkulálhatnak az idősek. Ebben a cikkben  kiszámolták, mit jelent ez a két tétel számszerűsítve a legszegényebb, átlagos, valamint leggazdagabb nyugdíjasok számára. Az eredmény megdöbbentő: az emelés drámai mértékben fokozza a különbségeket az idősek között, és éppen azokat támogatja a leginkább, akiknek semmi szüksége rá.

Jövőre már otthonról is fellapozhatjuk az ügynöki jelentéseket

Hamarosan a házi számítógépekről, bárki számára elérhetővé válnak a róla, családjáról, vagy akár a politikusokról készült ügynöki jelentések. A fejlesztésről Cseh Gergő Bendegúz, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti levéltárárnak főigazgatója számolt be. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Az EU-ban megkezdődött a lakosság összehangolt beoltása

Fotó: Vincenzo Noletto/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

December 27. történelmi nap 2020-ban

– fogalmazott Sebastian Kurz osztrák kancellár, miután az uniós tagállamokban vasárnap megkezdődött a nagy oltókampány. A legtöbb országban az idősek és az egészségügyi dolgozók részesülnek először a vakcinában, nem így a cseheknél, ahol Andrej Babis miniszterelnök volt az első. Hogyan zajlik az oltás az egyes országokban? Erről szól ez a cikk.

Mai nap hírei

Nyugdíj kisokos 2021 - Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, 13. havi nyugdíj

ado1szazalek.com2 órája

Mit fedezel fel elsőre a képen? Sok mindent elárul rólad

unilife.hu12 órája

Híres emberek, akik forgatás közben hunytak el

joy.hu15 órája

Szakadhat a hó hétfő hajnalban

koponyeg.hu16 órája

Gripenek búcsúztatták ma Budapest felett a vadászpilótát

168ora.hu18 órája

Felcsaptak a lángok Budapesten

metropol.hu18 órája

Méltatlan helyzetbe kerültek a Joe Bident védő katonák

demokrata.hu19 órája

Csonka András: “Gyáva voltam ahhoz, hogy úgy éljem az életem, ahogy szerettem volna.”

eletforma.hu20 órája