Orbán bezöldült: komoly intézkedések jönnek a klímaváltozás ellen

Startlap - Startlap
A miniszterelnök 22. évértékelője a környezetvédelmi intézkedések mellett tartogatott még meglepetéseket, például azt, hogy Orbán Viktor köszönetet mondott Horn Gyulának. Esti hírösszefoglaló.

Évértékelő: Orbán Viktor a korábban lesajnált klímaváltozás elleni harc élére állna, és még Horn Gyulának is köszönetet mondott

A kormányfő vasárnap a Várkert Bazárban tartotta meg huszonkettedik évértékelő beszédét, amely tartogatott néhány meglepetést. A miniszterelnök bezöldült: számos komoly intézkedést jelentett be a klímaváltozás elleni harc érdekében. Ezenkívül egyebek mellett köszönetet mondott Horn Gyulának, újabb kedvezményt jelentett be az édesanyák számára, beszélt Európa és Magyarország gazdasági kilátásairól, és persze a sorosozás sem maradhatott el. A miniszterelnök lelkesen méltatta saját kormányzását, és a szokásosnál több népi bölcsességgel készült. Az eseményről ebben a cikkben a 24.hu közvetítését találod.

Életveszély Nagy-Britanniában: áradások, 150 kilométeres szél, több halott

Épp csak elvonult a Ciara, amelynek hatalmas erejű széllökései Magyarországon is végigsöpörtek, Nagy-Britanniába máris megérkezett egy újabb pusztító vihar. A Dennis névre keresztelt vihar miatt a helyi meteorológiai szolgálat életveszélyre hivatkozva 2015 óta most először a legmagasabb fokú, vörös riasztást adta ki. Erre a linkre kattintva videós beszámolót találsz a helyzetről.

Érdi polgármester: Sárban, porban járunk, miközben évi félmilliárd ment látványsportra közpénzből

Az érdi csapat az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar kézilabdacsapata,Csőzik László polgármester ugyanakkor bejelentette: a város kiszállna a finanszírozásból. Részletek itt.

Kilencmillió euróért vett veszteséges szlovén wellnessközpontot a magyar állam

A kép illusztráció. (Fotó: Sean Gallup/Getty Images)

És a létesítmény mellé futballakadémia és sportkomplexumok építését tervezik. A beruházásról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Kiderült, miért ölte meg saját lányát a mosonmagyaróvári apa

Unokája talált rá eszméletlen állapotban az idős férfira, aki a gyanú szerint péntek délután megölte 50 éves lányát, majd magával is végzett. A gyilkosságról újabb részletek derültek ki, amelyeket ide kattintva ismerhetsz meg. 

Két kislány halt meg Kecskeméten, amikor kettészakította a vonat az autót

A halálos baleset vasárnap reggel 9 óra környékén történt, és a gyermekek nagymamája vezette a kocsit. A tragédiáról itt olvashatsz részletes, fényképes beszámolót.

Játék közben véletlenül mellkason lőtte öccsét egy 15 éves lány Kiskunfélegyházán

A Bács-Kiskun megyei rendőrök most fejezték be a tavaly nyári eset vizsgálatát, amelynek körülményeit ebben a cikkben ismertetik részletesen.

Elhunyt Timár Mátyás, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke

Timár Mátyás az 1968-as reformok előkészületei során pénzügyminiszter volt, majd az 1973-as olajválság idején lett a jegybank elnöke. 97 évesen hunyt el, halálának hírét barátja és kollégája, Pulai Miklós jelentette be. Timárra ebben a cikkben emlékeznek visszaemlékezéseivel és feljegyzéseivel.

Két tizenéves lányt keres a rendőrség

A fiatal lányok a VIII. kerületből tűntek el február 14-én. A rendőrség felhívást adott ki megtalálásuk érdekében: személyleírásukat és fényképüket itt találod.

Sakálok jelentek meg egy pécsi játszótérnél

Fotó: Wolfgang Kaehler/LightRocket via Getty Images

A rókákhoz és a vaddisznókhoz már hozzászoktak Baranyában, de a sakálok itt is újdonságnak számítanak, főleg a játszóterek környékén. Ha érdekel a téma bővebben is, akkor itt folytasd az olvasást.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Holtankoljak: Száz benzinkúton teljesen elfogyott az üzemanyag

képcím

Nyert a bíróságon az ellenzéki pedagógus, akit egy...

képcím

Pálmafás ingben bukkant fel Orbán Horvátországban