Önkéntes akció keretében tisztítják meg a Duna-partot és a Gellért-hegyet az illegálisan lerakott szeméttől

Startlap - Startlap
A szemétszedést a World Cleanup Day 2018 nevű nemzetközi program apropóján szervezik, amelyhez több millióan csatlakoztak világszerte.

A World Cleanup Day 2018 mozgalom keretében két önkéntes szemétszedő akciót is szerveznek a fővárosban: a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány szervezésében vasárnap a Duna-partot, szombaton pedig a Gellért-hegyet fogják megtisztítani a lelkes résztvevők – számolt be a Magyarhang. A nemzetközi programhoz milliók csatlakoztak több mint 150 országból, hogy élhetőbbé varázsolják a környezetünket.

Az alacsony vízállás a Duna partjára vonzza a bulizókat, akik rengeteg szemetet hagynak maguk után. Sajnos van arra is példa, hogy a kommunális hulladék is a lépcsőkön végzi. Ha a szemetet nem szedjük össze, akkor egy árhullámmal a Dunába kerül

– fejtette ki Szebényi Péter, az események szervezője, a Hulladékvadász portál főszerkesztője.

Szebényi azt is elmondta, hogy az önkéntesek munkájára épülő akciót több közműszolgáltató is segíti: a Gellért-hegyről a Főkert Zrt., a Duna-partról pedig a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. szállítja el a hulladékot. 

Mindkét esemény részletei megtalálhatók a Facebookon: a Gellért-hegyi akcióhoz itt, a Duna-partihoz pedig itt lehet csatlakozni, illetve további információkat szerezni.

Ez is érdekelhet

képcím

10-20 centi hóval tér vissza a tél

képcím

Varga Judit: Az Európai Bizottság alelnökének azonnal le kell...

képcím

Ma mintha a fű se nőne, de ezekért a mulatságos...