Varga Judit: Az Európai Bizottság alelnökének azonnal le kell mondania

Startlap - Startlap
Az igazságügyi miniszter szerint Vera Jurová elfogadhatatlan kijelentéseket tett egy német lapinterjúban. Esti hírösszefoglaló.

Varga Judit: Az Európai Bizottság alelnökének azonnal le kell mondania

Az igazságügyi miniszter hétfőn egy salzburgi konferencián szólította fel lemondásra Vera Jurovát. Ennek előzménye egy német lapinterjú, amelyben az Európai Bizottság alelnöke Magyarországról is beszélt. Részletek itt.

Szijjártó Péter bejelentette, hogy mi lesz a határzár sorsa októbertől

A külügyminiszter az ATV-n tájékoztatott a Magyarország határainak átlépéséről szóló intézkedések további sorsáról. Bővebben.

Babakocsiba csapódott egy lövedék Egerszólátnál

A gyermek szülei csak egy nagy csattanásra lettek figyelmesek, amikor a golyó a babakocsiban landolt. Később kiderült, hogy a lőszer katonai felhasználásra készült, és a hatóságoknak arra is sikerült rájönniük, hogy honnan származik. Kíváncsi vagy, mi történt? Akkor itt folytasd az olvasást.

Népszava: Gigabüntetés és azonnali börtön járhat a szemetelésért

Sciurus vulgaris. (Fotó: Arterra/Universal Images Group via Getty Images)

Ugyan Palkovics László innovációs és technológiai miniszter februárban még arról tájékoztatott, hogy felállítanak egy Hulladékgazdálkodási Hatóságot, de erre mégsem fog sor kerülni. A Népszava kormányközeli forrásokra hivatkozva ír arról, egyéb, kemény szankciókkal tervezik felszámolni az illegális szemétlerakást. Mit jelenthet ez majd a gyakorlatban? Erről szól ez a cikk.

Karácsony Gergelyék 5 millióval támogatják Iványi Gábor iskoláit

A kormány nemrégiben teljesen megvonta a támogatást a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) iskoláitól. Karácsony Gergely az “elképesztő szeretetről” írt, amellyel Iványi Gáborék az emberekhez fordulnak, amikor bejelentette, hogy Budapest 5 millió forinttal támogatja működésüket. Fotók és további részletek itt.

A Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése üzent Dúró Dórának: El a kezekkel a könyvektől!

Dúró Dóra homofób mesekönydarálással tarkított pénteki sajtótájékoztatója után felháborodott közleményben tiltakozott a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöksége. Részletek itt.

Szegedi tudósok jöttek rá, hogy az új koronavírus máshogy is fertőzhet, mint ahogy azt eddig hittük

A kutatócsoport talált egy másik mechanizmust, módot is amely az új koronavírus sejtekbe való bejutását segíti. A felfedezés lehet, hozzájárulhat a betegség gyógyításához. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Korábbi NB I-es focista zuhant ki a kilencedikről Szegeden

Udvari Szabolcs szombat délelőtt veszítette életét. A tragikus eset körülményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Félmilliárdra büntették az Ékszer TV-t

A Gazdasági Versenyhivatal bejárata a főváros V. kerületében. (MTVA/Bizományosi: Róka László)

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelennek minősítette a tévéműsor értékesítési gyakorlatát, amit a műsort működtető Emporia Style Kft. 480 millió forintja bánhatja. Milyen szabálytalanságok vezettek a kiemelkedő büntetéshez a GVH-nál? Innen kiderül.

A világon először vírusevő élőlényeket fedeztek fel

Olyan vírusokat, amelyek más vírusokat fogyasztanak, már eddig is ismertünk, de ezek a szervezetek élőlénynek nem tekinthetők. Amerikai és spanyol kutatók csoportja most valódi, virofág élőlényekre bukkant, amelyeknek a földi élővilágban kulcsszerepe lehet. Az izgalmas tudományos eredményről ebben a cikkben olvashatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Házkutatást tartott a titkosszolgálat Karácsony stábjánál

képcím

Szijjártó nyilatkozata után Bosznia felfüggesztette...

képcím

Szijjártó az ukrán béketervről: "Azt én megvétóztam"