Kiemelt Hírek 2021. szeptember 03.

"Olyan országban térdelgessenek, ahol erre igény van" - Schmidt Mária üzent a brit miniszterelnöknek

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 03.
A történész-vállalkozó több nagyívű megállapítást is tett nyílt levelében, szerinte Boris Johnson egy kis, széteső ország élén áll. "Törődjön bele és söprögessen a saját háza táján. Van mit" - fogalmazott. Esti hírösszefoglaló.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

“Olyan országban térdelgessenek, ahol erre igény van” – Schmidt Mária üzent a brit miniszterelnöknek

A történész-vállalkozó a magyar-angol vébé-selejtezőn történt botrányok kapcsán fejtette ki véleményét. A brit miniszterelnöknek címzett nyílt levelében több nagyívű megállapítást is tett, szerinte Boris Johnson egy kis, széteső ország élén áll. “Törődjön bele és söprögessen a saját háza táján. Van mit” – fogalmazott Schmidt Mária. A teljes levél ide kattintvaolvasható.

Korábban Boris Johnson úgy fogalmazott, elfogadhatatlan, ami az angol játékosokkal történt Magyarországon. Szijjártó Péter pedig egy videóval reagált a meccset követő botrányra.

Az MLSZ tudatta, mire számíthatnak a magyar-angol rendbontói

A Magyar Labdarúgó Szövetség péntek délutáni tájékoztatása szerint tart a világbajnoki selejtezőn a pályára lépő, a fénygránátot és a poharakat bedobó szurkolók azonosítása. Ellenük megtették/megteszik a rendőrségi feljelentést. Azt is tudatták, milyen büntetésre számíthatnak a rendbontók. Részletek itt

Etikai eljárást kezdeményez az MSZP Hadházyval szemben

A párt szerint nyílt provokáció történt, amikor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái Hadházy támogatása érdekében lóként tüntették fel Tóth Csabát. Hadházy reagált az MSZP etikai eljárásos fenyegetésére, hogy mit, az itt olvasható.

Jogerősen elítélték Márki-Zay Pétert rágalmazás miatt

A Szegedi Törvényszék 200 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta pénteken a hódmezővásárhelyi polgármestert, mert a becsület csorbítására alkalmas tényt állított Lázár János fideszes országgyűlési képviselőről. Az ítélet indoklását és Márki-Zay Péter reakcióját ebben a cikkben találod.

Megvan, ki fogja vezetni az új afganisztáni kormányt

Abdul Ghani Baradar húsz év kihagyás után tért vissza hazájába. Részletek.

Műholdképen, milyen pusztítást okozott az Ida hurrikán

A legutóbbi információk szerint az Ida hurrikán áldozatainak száma 45 fő, emellett komoly károkat okozott az infrastruktúrában az Egyesült Államokban, így New Orleans-ben is. A NASA segített abban, hol nincs áram. Műholdképek itt.

Elsüllyedt egy hajó a Dunában

Neszmélyen elsüllyedt egy 10 méter hosszú, 4,2 tonnás motoros hajó a Dunában. A benne tartózkodók szerencsésen kiúsztak a partra. Hogy mi történt, arról itt írnak.

Ha a vendég nem igazolja magát, bukhatja a szállásdíját

A jogszabály szerint, ha a vendég nem mutat fel fényképes igazolványt, akkor a szállásadónak meg kell tagadnia a vendég fogadását. A  szállásadó – a korábbi hírekkel ellentétben – azonban nem köteles visszatéríteni a már befizetett összeget. Részletek.

Drasztikusan megdrágulhat a kenyér

 A pékek előrejelzései szerint  nem csak egy áremelkedés jön év végéig, hanem akár két-három alkalommal is drágulhat majd a pékáru. 

Megdöbbentő részletek derültek ki Nagy László fegyelmi ügyéről

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Nagy László ellen július elején kezdeményezett fegyelmi eljárást a Pick Szeged klubvezetése. Most a 24.hu birtokába jutott információk szerint a fegyelmi bizottsági meghallgatáson két koronatanú is úgy nyilatkozott, nem értett egyet saját klubja feljelentésével. Bővebben.

Keresés az oldalon