Nyílt levélben kérte számon a politikusokon a magyar oktatás helyzetét Jocó bácsi

Startlap - Startlap
A lehető legaktuálisabb időpontban tette közzé.

A sajátos oktatási módszerei okán népszerűvé vált történelemtanár, Jocó bácsi, azaz Balatoni József nem először fordult a nyilvánossághoz, most azonban mindezt a tanévkezdés előtt, a politikusokhoz, és az oktatásért felelősökhöz címezve tette.

Hosszúra sikeredett nyílt levelet tett közzé Facebook-oldalán, melyet több, mint 39 ezren követnek. A fiatal tanár olyan kínos kérdéseket szegez az oktatáspolitikusoknak, amelyek válaszaira valószínű minden iskolás szülei kíváncsiak lennének.

Önök el tudják fogadni, hogy gyermekük, unokájuk szakóráit éppen az a pedagógus tartsa, aki ráér, mert nincs szaktanár? Önök engednék, hogy a gyermekük, unokájuk veszélyes körülmények között, a lépcsőn, raktárban rohangálva tesizzen?

– kérdezi, de természetesen itt nincs vége, ezért teljes terjedelmében lehozzuk a listát.

„Önök tudnak mit mondani a gyermeküknek, unokájuknak, ha fáradtan, kedvetlenül hazatérnek az iskolából, miért kell nekik ezt tenni?

Önök engednék, hogy a gyermekük, unokájuk egy leharcolt, festetlen teremben, rozoga padokban töltsön el naponta 6-8 órát?

Önök engednék, hogy a gyermekük, unokájuk veszélyes körülmények között, a lépcsőn, raktárban rohangálva tesizzen?

Önök meg tudják magyarázni gyermeküknek, unokájuknak, hogy miért jönnek-mennek a tanárok az iskolában?

Önök meg tudják vigasztalni a gyermeküket, unokájukat, amikor a kedvenc tanáruk elmegy az iskolából, mert nem bírja, és emiatt szomorú a kisdiák?

Önök el tudják fogadni, hogy gyermekük, unokájuk szakóráit éppen az a pedagógus tartsa, aki ráér, mert nincs szaktanár?

Önök meg tudják vigasztalni gyermeküket, unokájukat, amikor megszüntetik a kis létszámú osztályát, és bekerül egy nagy létszámú osztályba?

Önök csendben tűrnék, ha az érettségi előtt álló gyermekük, unokájuk vizsgakövetelményeit, használható eszközeit egyik pillanatról a másikra megváltoztatnák, ezzel jelentős hátrányba hozva őket?

Önök meg tudják otthon magyarázni a gyermeküknek, unokájuknak, miért hemzseg hibáktól minden tankönyv?

Önök tudnak mit mondani a gyermeküknek, unokájuknak, miért fáradtak, nyúzottak a pedagógusok és miért nincs türelmük már semmihez?

Önök engednék, hogy a fejlesztésre szoruló gyermekük, unokájuk ne kapja meg a neki szükséges fejlesztéseket, mert nincs rá ember?

Önök rá tudnák beszélni felvételiző gyermeküket, unokájukat, hogy miért legyen tanár, mert előremutató életpálya vár rájuk?”

Posztja végén pedig kijelenti, hogy nem politikai megfontolásból vagy felkérésből írta mindezt, hanem párttól, gondolkodásmódtól függetlenül csak azt szeretné jelezni, hogy úgy érzi, nagy baj van.

Ez is érdekelhet

képcím

Tízmilliókkal támogatják a magyar focisták az egészségügyi...

képcím

Munka közben lett öngyilkos az egyik őr az aradi börtönben

képcím

Az MTA 200 dolgozója írt nyílt levelet a kormánynak