Tízmilliókkal támogatják a magyar focisták az egészségügyi dolgozókat

Startlap - Startlap
Szalai Ádám jelezte, hogy a magyar válogatottbeli csapattársaival és a hazai futballszövetséggel közösen gyűjtenek, hogy segítsék a koronavírus miatt leterhelt egészségügyi munkaerőt. Esti hírösszefoglalót.

Több tízmillió forintot gyűjtöttek a magyar focisták az egészégügyi dolgozóknak

A hírt Szalai Ádám, a német Bundesligában szereplő Mainz támadója közölte videón. Íme a felvétel és a további részletek.

Az operatív törzs elmondta, mi (nem) kell a munkába járáshoz a kijárási korlátozások időtartama alatt

Rendhagyóan indult az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatója, hiszen Kásler Miklóssal kezdtek, aki az utóbbi időben nem gyakran jelenik meg a nyilvánosság előtt. Az emberi erőforrások minisztere a koronavírus-járvány elleni védekezésről beszélt. Őt követte Kiss Róbert rendőr alezredes, aki az Orbán Viktor által bejelentett kijárási korlátozásokról nyilatkozott, illetve Müller Cecília tiszti főorvos, aki a fertőzöttekről tájékoztatott. A sajtótájékoztatón elhangzott információkért ide kell kattintani.

Boris Johnson és a Rammstein frontembere is koronavírusos lehet

A brit miniszterelnök bizonyosan elkapta a koronavírust. Boris Johnson állapotáról ebben a cikkben írnak. 

Fotó Bernd MullerRedferns

A sajtó értesülései szerint az 57 éves Till Lindemann is megfertőződött a koronavírussal. Részletek itt.

Hadházy Ákos szerint a Bayer Zsolt felesége által vezetett Országos Vérellátó Szolgálat évek óta törvénytelenül szerzi be a vírusteszteket

Ha megnézzük, hogy Bayer Zsolt feleségének irányításával hogyan manipulálják az Aids és a hepatitisz tesztek beszerzését a Vérellátó Szolgálatnál, sok mindent sejthetünk a többi egészségügyi beszerzésről is

– olvasható Hadházy Ákos független képviselő pénteki korrupcióinfós videójának magyarázó szövegében, amelyben a Bayerné Matusovits Andrea vezette szervezet gazdasági ügyleteiről beszélt. Hadházy szerint Bayerné az elmúlt években képtelen volt a törvényességi vizsgálatoknak megfelelő közbeszerzést kiírni a diagnosztikumok vásárlására. Ha érdekel, mi hangzott el a felvételen, akkor ezt a cikket olvasd el.

Gigasegítséget ad az EU Magyarországnak a koronavírus elleni védekezésre

Fotó Olivier MatthysBloomberg via Getty Images

Az Európai Parlament (EP) története során először videokonferencia keretében tartották a plenáris ülést, amelyen a képviselők távszavazás útján jóváhagyták a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges sürgős uniós intézkedéseket. Egyebek mellett elfogadták a járvánnyal küzdő országokat segítő 13 ezer milliárd forintos uniós támogatást, amelyből egy nagyobb darabot hazánknak folyósítanak. De ezenkívül kiterjesztették az uniós Szolidaritási alap hatályát a közegészségügyi vészhelyzetekre, amely egy, az előbbinél jóval nagyobb keretet biztosít. Részletek itt.

Száz közgazdász kéri a kormányt, hogy vezessenek be radikálisabb gazdaságpolitikai intézkedéseket 

Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, Herczog László, volt szociális és munkaügyi miniszter, Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank volt vezérigazgatója és a Magyar Bankszövetség volt elnöke, Oblath Gábor, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa és a Költségvetési Tanács volt tagja, és még sok más neves közgazdász aláírása jegyzi azt a levelet, amelyben az eddigieknél komolyabb gazdaságpolitikai döntések meghozatalát sürgetik. Mint írják, “rengeteg kérdésben (…) vitatkozunk egymással”, de ebben most mindannyian egyetértenek. A levélben több javaslatot fogalmaznak meg a kormány számára, amelyeket ebben a cikkben ismertetnek.

Varga Mihály elárulta, mennyit költöttünk eddig a koronavírus elleni küzdelemre

A pénzügyminiszter pénteken a közösségi oldalára feltöltött videójában számolt be arról, mennyit és mire költöttek a költségvetésből a járvány elleni védekezése. A pontos számokat itt találod.

“Tisztelettel, de a leghatározottabban” kérik Orbán Viktortól a közszolgálati dolgozók a home office “azonnali elrendelését”

Pénteken a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz a koronavírus-járvány miatt. A szöveget ebben a cikkben ismertetik.

Donald Trump akkora hülyeségeket beszélt a koronavírusról, hogy a nagy tévétársaságok inkább megszakították a közvetítést

Fotó Jabin BotsfordThe Washington Post via Getty Images

Amerikában már napok óta téma, hogy nem túl jó ötlet élőben sugározni az elnök koronavírussal kapcsolatos beszédeit, ugyanis Donald Trump megkérdőjelezhető kijelentései emberéletekbe kerülhetnek. Nos, hétfőn meg is lett ennek a böjtje: csupán egyetlen olyan nagy csatorna volt, amely teljesen leadta Trump beszédét, a többiek a felénél más műsort kezdtek sugározni. Részletek itt.

Soha még annyian nem haltak meg koronavírusban Spanyolországban, mint az elmúlt 24 órában

Péntek dél körül publikált hivatalos adatokról van szó, amelyeket ide kattintva ismertetnek néhány helyszíni fénykép kíséretében.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...