Munka közben lett öngyilkos az egyik őr az aradi börtönben

Startlap - Startlap
Az eset vasárnap hajnalban történt. Hírösszefoglaló.

Az aradi börtönben szolgálati időben végzett magával az egyik őr

A tragédiáról itt írnak bővebben.

Ha önnek is segítségre van szüksége, hívja az ingyenes 116-123, vagy 06 80 820 111 lelkisegély-számot.

70 százalékkal lett több a tervezettnél a Miniszterelnökség költségvetése, amiből például “reklám- és propagandakiadásokra” ötször többet költöttek a kelleténél

Tekintve, hogy milliárdokrólvanszó, így ez a reklámköltség is nagyon súlyos összeget emészt fel, és ez csak a töredéke a teljes 2018-as miniszterelnökségi büdzsének. Pontos számok ebben a cikkben találhatók.

Ebben a hazai nagyvárosban veszélyes a levegő minősége

A Nemzeti Népegészségügyi Központ friss közlése szerint több településen tovább romlott a levegő minősége: egy városban veszélyes, míg egyéb helyeken egészségtelen, illetve kifogásolt értékeket mértek. Részletes információk itt találhatók.

A képhamisító bajai önkormányzati újság főszerkesztője a friss lapszámban már a demokráciát élteti

A Bácskai Naplóról van szó, ahol pár héttel ezelőtt az ellenzéki jelöjelöltek hivatalos kampányportréit eltorzítva hozták le, amely ügyre a szerkesztőség – akkor még – arrogánsan reagált. Ehhez képest most – ugyanaz a szerkesztőség, már egész más hangnemben – bocsánatot kért, és a főszerkesztő saját írásában a demokráciát éltette. Érdemes elolvasni, milyen is ez a fordulat: a szerkesztőség jegyzete, valamint a főszerkesztő véleménycikkének részletei erre a linkre kattinva ismerhetők meg.

Eddig is tudtuk, hogy emberhiány van a rendőrségnél, de a túlóráik száma mégis egészen elképesztő

Fotó: iStock

A statisztikák szerint a rendőrségi leszerelések száma mostanában igen nagy, a munkaerőhiány jelentős, és sok a túlóra. Ez nem újdonság. Az azonban, amit ez utóbbi jelent számokban, finoman szólva rémisztő. A rendőrségi statisztikák eredményei ide kattintva nézegethetők.

Aggódó pszichológusok százai sürgetik nyílt levélben a kormányt az új iskolaérettségi szabályozás miatt

Az Országgyűlés a köznevelési törvény júliusi elfogadásával az iskolaérettségi vizsgálatok eddigi rendjén is változtatott. Igen ám, de a szakemberek szerint az így kialakult állapot “bizonytalanságban tartja, valamint méltánytalan helyzetbe hozza mind a szülőket, mind a szakembereket” – olvasható abban a nyíltlevélben, amelyet több mint 700 pszichológus írt alá Kásler Miklós miniszternek és Bódis József államtitkárnak címezve. A szakemberek itt olvasható levelükben részletesen elmagyarázzák, mi is a problémájuk a jelenlegi helyzettel.

“Ez súlyosabb botrány, mint gondolnánk” – Ujhelyi szerint Orbán azerbajdzsáni látogatása során egyáltalán nem a kipcsakozás volt az igazi gond

Magyarország, vagy ha jobban tetszik az uralkodó kormánypártnak, akkor „Macaristan” miniszterelnökének legutóbbi azerbajdzsáni látogatása elsősorban a „kipcsak vérű magyarokról” és Nazarbajev kazah exelnöknek történő mély behódolásáról vált ismertté, holott Orbán Viktor ennél jóval súlyosabb kijelentésekre is ragadtatta magát, amelyek mindenképpen fokozott figyelmet érdemelnek

– kezdi vasárnapi közleményét UjhelyiIstván. A folytatásért ide kattints.

Az RMDSZ elnöke szerint Karácsonynak azért is kár lenáciznia Wass Albertet, mert éppen ő az, aki “a szélsőjobbal masírozik, hogy hatalmat szerezzen”

Egy szombat esti kolozsvári beszélgetésen tették fel a főpolgármester Wass Albertre vonatkozó kijelentését firtató kérdést, amelyre az RMDSZ-elnök válasza itt található. Ugyanitt az is kiderül, miként nyilatkoztak a romániai homoszexuális párok helyzetével kapcsolatban. 

Gyurcsány Ferenc levelet írt Kövér Lászlónak

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A DK-elnök a sajtó munkatársai miatt ragadott tollat. Írása lényegét ebben a cikkben foglalták össze.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar erre az öt kérdésre vár választ Orbántól

képcím

Ez volt Orbán első fizetett munkája - A hét legfontosabb hírei...

képcím

Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon