Népszava: Kész lemondani az egészségügyért felelős államtitkár

Nem Káslerrel, hanem Orbánnal közölte a döntést.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-02 16:29

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Lemondana Nagy Anikó, az EMMI államtitkára a Népszava értesülései szerint. A lap azt írja, mindezt ráadásul az egészségügyért felelős államtitkár nem Kásler Miklóssal, hanem egyenesen Orbán Viktorral tudatta, így ő dönthet a kérdésben. 

Azt is hozzátették, hogy ha marad, akkor az igen erős üzenet lehet Káslernek Orbán felől, az EMMI vezetője ugyanis a kormányváltás után kisöpörte az egészségügyi ágazat vezetőit, de újakat nem nevezett ki, miközben a területet lényegeben személyes irányítása alá vonta, az államtitkárt kihagyva  – írják. 

A Medical Online szaklap kormányzati és minisztériumi forrásai alapján korábban azt írta, hogy Kásler Miklós már a miniszterelnöknél is felvetette Nagy Anikó lecserélésének lehetőségét, a kormányfő azonban ezt nem támogatta. 

Dr. Nagy Anikó idén áprilisban lett állalmtitkár. Akkor a portfolio.hu azt írta róla: a nagy munkabírású szakember egyszerre orvos és egészségügyi közgazdász. 

Nagy Anikó a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató-főorvosa volt 2012-től kinevezéséig.

Szakmai képesítései és iskolai végzettségei között szerepel többek között egészségbiztosítási szakorvos, gesztroenterológus, csecsemő-gyermekgyógyászati szakorvos, orvos-közgazdász (Nyugat-Magyarországi Egyetem), oklevele Európa szakértő (Nyugat-Magyarországi Egyetem), általános orvosi diploma (Szegedi Orvostudományi Egyetem).

Már 2015-ben is felmerült a neve az államtitkári posztra, amikor Zombor Gábor utódjáról szóltak a találgatások. A Pesti Srácok akkor azt írta róla, hogy a miniszterelnök feleségének, Lévai Anikónak jó ismerőse. Akkor megjegyezték: Nagy a korábbi Egészségügyi Minisztériumban szakértői feladatokat is ellátott. 

A Népszava egy másik cikkében azt is írja, Kásler Miklós miniszter szobájában már zajlik az új egészségügyi államtitkár-jelöltek castingja, a lap más forrásai szerint azonban egyáltalán nem biztos, hogy az államtitkárnak, és nem a miniszternek kell hamarosan távoznia.

Mai nap hírei

A legegyszerűbb egytálétel, aminek képtelenség ellenállni: brassói hagyományosan

unilife.hu10 órája

Lakatos Márk óriási titokról rántotta le a leplet Kucsera Gáborék YouTube-sorozatában

ifaktor.hu14 órája

Készül a magyar–osztrák vakcina,Pécs és Bécs összefog

168ora.hu15 órája

Az Aptiv megoldása lehet a kulcs az autonóm járművek terjedéséhez

autopro.hu17 órája

Elegük van az EU-s oltóanyagból: készül a finn orrspray-vakcina

demokrata.hu17 órája

Változtatni kell a kávé termelésén, vagy lemondhatunk róla

koponyeg.hu17 órája

Ezt teszi Keleti Andrea és anyukája a fittségért

napidoktor.hu19 órája

Gyurcsány Ferenc elmondta melyik vakcinával oltatja be magát

propeller.hu19 órája