Nem találják Paudits Béla végrendeletét

A szerényen élő színésznek határozott elképzelése volt arról, kinek adná egyetlen vagyontárgyát, a törvény szerint azonban másnak járna a hagyaték.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-15 12:18

MTI Fotó: Mohai Balázs

Paudits Béla hosszú betegség után, június 3-án kórházba került agyi infarktus miatt, ahol tíz nap múltán, 68 évesen végleg eltávozott az élők sorából. A nehéz körülmények között élő Jászai Mari-díjas színész a Blikk információi szerint pár éve végrendeletben határozott arról, hogy ki örökölje egyetlen vagyonát, picike budapesti otthonát. A lap tudni véli, hogy Paudits a róla gondoskodó két barátja egyikére, egy férfira szerette volna átruházni lakását, a végrendeletnek egyelőre azonban semmi nyoma.

Egyetlen vagyonom van, a harminchárom négyzetméteres lakásom, amit a segítőmre szeretnék hagyni. Ő gondoz régóta, mindig itt van velem, amikor nem dolgozik, ez a minimum, amit tehetek érte

– nyilatkozta még korábban a színész, akinek végakarat hiányában lánya a törvényes örököse. A lány sok év után először halála napján, a kórházban látogatta meg édesapját.

Amennyiben előkerül Paudits végrendelete, lánya akkor is megkapja a lakásból a törvényileg neki járó köteles részt, amely a hagyaték harmadát jelenti.

Ilyen esetben A és B verzió létezik: ha nem kerül elő a végrendelet, akkor egyértelmű a helyzet, mindent a törvényes örökösök kapnak. Viszont, ha előkerül a dokumentum, akkor sem biztos, hogy a végrendeletben feltüntetett személy kapja meg a teljes örökséget. Amennyiben a művész úr egyértelműen nem zárta ki az örököst és hagyott egy idegenre mindent, akkor is a gyermek kapná a hagyaték tiszta értékének egyharmadát

– fogalmazott dr. Kamarás Péter jogi tanácsadó, aki azt is hozzátette, hogy a végrendeletben foglaltakat meg is lehet támadni.

 

Mai nap hírei

Neked vajon hány éves a lelked? Tűpontos jellemzést ad rólad

femcafe.hu7 órája

Kunetz Zsombor: A kormány gyáva volt

168ora.hu8 órája

Aránytalanul nő a koronavírus fertőzöttek száma

napidoktor.hu11 órája

Tizenkétezerhez közelít az aktív fertőzöttek száma, hat honfitásunk hunyt el

demokrata.hu12 órája

Már a tengerentúlon Vujity Trvtko?

eletforma.hu13 órája

Hétfőtől újra földvásárlás: folytatódik az osztatlan közös tulajdon felszámolása

magro.hu15 órája

Salma Hayek 54 évesen is szédületesen bomba fürdőruhában

joy.hu16 órája

Egy romániai ház padlója alatt találták meg Isaac Newton egyik első könyvét!

napmintnap.com16 órája