Kiemelt Hírek 2021. március 22.

Napi 793 millió forintot költött sportra a magyar állam, miközben tombol a világjárvány

Startlap Kiemelt Hírek 2021. március 22.
Márciustól márciusig összesen 289 milliárd forintot. Lehet tippelni, hogy mennyi jutott mindeközben egészségügyre. Esti hírösszefoglaló.

Napi 793 millió forintot költött sportra a magyar állam, miközben tombol a világjárvány

Márciustól márciusig összesen 289 milliárd forintot. Lehet tippelni, hogy mennyi jutott mindeközben egészségügyre, aztán arra, hogy az egyházak mennyit kaptak, és utána nézd meg itt    a lesújtó megfejtéseket.

Minden, amit jelenleg tudni lehet a hétfőn engedélyezett második kínai oltóanyagról

A sanghaji székhelyű CanSinoBIO gyógyszergyártó vállalat Convidicea nevű, egyadagos koronavírus-vakcinájáról van szó, amelyet a pekingi Katonai Orvostudományi Akadémiával közösen fejlesztettek ki, és amely Kínában is nemrégiben kapott vészhelyzeti engedélyt. Részletek itt.

Jakab Péter vezeti az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek versenyét

A Závecz Reserach Intézet reprezentatív kutatással mérte fel az előválasztáson induló, vagy feltételezhetően induló miniszterelnök-jelöltek esélyeit. Többféle összevetésben is közzéteték az eredményeket, a Jobbik elnöke mindenképpen az élen végzett. Íme mindez szép számokkal és színes grafikonokkal.

Szijjártó Péter dühös kifakadásban tört ki, amiért az EU szankcionálja a Kínában zajló ujgur népirtást

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kínában 2014 óta szisztematikusan kínozzák, átnevelőtáborokba zárják, testileg, lelkileg és szexuálisan bántalmazzák az ujgurokat, a férfiakat kényszersterilizálásnak vetik alá, az ujgur gyerekeket elszakítják a családjaiktól és árvaházba zárják. A magyar miniszter azt nehezményezte, hogy az Európai Unió 27 tagállamának külügyminiszterei hétfőn emiatt büntetőintézkedések bevezetéséről határoztak, és az Ukrajnában élő magyarokkal példálózott. Bővebben.

Úgy tűnik, hogy Cseh Katalint kitiltották Kínából

A momentumos EP-képviselő lehet az egyike annak a tíz EU-állampolgárnak, illetve tisztviselőnek, akikre Peking azonnali szankciókat vetett ki az Európai Unió által az ujgur népirtással összefüggésben meghozott tilalmak és vagyonbefagyasztások miatt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Nincs még egy állam az egész Európai Unióban, ami annyira drága lenne, mint a magyar

Az unió statisztikai hivatala a tagállamok 2019-es költségvetési adatai alapján kiszámolta, melyik országban mennyibe kerül a kormányzat működtetése. A V4-ekre például duplán ráverünk, és sajnos ezeket a költségeket máshonnan kell lefaragni. Pontos számok és további részletek itt.

Nehogy elfelejtkezz a hétvégi óraátállításról

Jön a nyári időszámítás! Előre vagy hátra, és pontosan mikor állítjuk át az órákat? Erről szól ez a cikk.

Rekordösszeget hagyott a szolnoki kórházra egy kanadai férfi

Alberta állam tiszteletbeli konzulja kereste fel a Hetényi Géza Kórházat a végrendelet miatt. Az örökhagyó Gulácsi István, egy kanadai magyar, aki személyesen kötődik a kórházhoz. Ha kíváncsi vagy a teljes sztorira, akkor erre a linkre kattints.

Videón, ahogy elárasztották a pókok Ausztráliát

Fotó: Matt Blyth/Getty Images

Az ország egyes részein az előző hat nap folyamán majdnem egy méter eső esett, ami bibliai állapotokat idézett elő, nemcsak a pókok, hanem a kígyók is menekülnek az irdatlan vízáradat elől. Az előrejelzések továbbra is szakadó esőt jósolnak, de már most az elmúlt 60 év legsúlyosabb áradása sújtja Sydney nyugati részét. Videó.

Már csak pár napunk van csúszni: mutatjuk Eplény és Mátraszentistván szezonzáró menetrendjét és az akciókat

A szokatlanul hűvös időjárás kedvez a síelőknek, de vajon meddig vannak nyitva a pályák? Van kedvezmény az utószezonra? Minden fontos, praktikus információt megtalálsz ebben a cikkben.

Keresés az oldalon