Kiemelt Hírek 2021. július 15.

Nem jó ötlet a harmadik oltások bevezetése a WHO szerint

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 15.
Mindeközben továbbra is vizsgálják, hogy a vírus laboratóriumból szabadult-e ki. Esti hírösszefoglaló.

A WHO szerint nem jó ötlet a harmadik oltás bevezetése

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az Egészségügyi Világszervezet rendkívüli óvatosságra intette tagállamait a koronavírus elleni védőoltások harmadik dózisának beadásával kapcsolatban. Több ellenérvük is van, amiket itt olvashatsz. A cikk beszámol arról is, hogy ismét nemzetközi szakértőket küldenek Vuhanba, a WHO főigazgatója pedig arra kérte Kínát, tájékoztassanak a koronavírus eredetéről.

Így néz ki most az oltottság korosztályonként

A kormányinfón Gulyás Gergely részletesen ismertette a korosztályos oltottsági adatokat is, ezt ide kattintva  nézheted meg egy beszédes infografikán. A csütörtöki tájékoztatón elhangzottakról – például, hogy bizonyos munkakörökben vizsgálják a kötelező oltás lehetőségét – , itt olvashatsz bővebben. 

Elindította Brüsszel a kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben

A homofób módosítókkal teleírt pedofiltörvény miatt indult eljárás. Gulyás Gergely gyorsan reagált is a hírre, részletek itt.

Több tucat halottja van már a Németországot sújtó esőzéseknek, Belgiumban ezreket evakuáltak

Fotó: JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A rendőrség szerint az emberek rendre a háztetőkön várakoznak, ott várják, hogy kimentsék őket. A katasztrófáról ebben a cikkben olvashatsz.

Nem követett el jogsértést Jakab Péter, amikor a parlament falára vetített

Mint ismert, a Jobbik elnöke május 19-én éjjel az Idősebb Antal József rakparton projektorral Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arcképét vetítette az Országház falára, ezt követően a Készenléti Rendőrség intézkedett, és társaival együtt igazoltatta Jakabot. Hogy a politikus mivel érvelt a rendőrségnek az eljárás során, és hogy döntött a hatóság, ide kattintva találod.

Szexuális pandára cserélte a kormány emojiját az MKKP

Valószínűleg sokan egyébként isa Magyar Kétfarkú Kutya Párt művének gondolták először a kormány nemrég indult emojis plakát-kampányát. Most valóban hozzátették a magukét, az alkotást itt nézheted meg.

Nem akármilyen OKJ-s vizsgacsalást bonyolított le egy bűnbanda

Titkos internetes felület létrehozásával tévesztette meg a gazdasági kamarákat egy informatikus, egy kormányhivatalnok és a felesége. A nyomozó ügyészek öt embert gyanúsítottak meg az ügyben. Részletek.

Turisztikai ügynökség: grandiózus lesz az idei tűzijáték

Minden eddiginél nagyobb, gigantikus tűzijátékot rendeznek az idén az augusztus 20-i államalapítás ünnepe alkalmából Budapesten. Itt olvashatsz  a technikai részletekről bővebben

Nagyot lendít Ferihegy forgalmán az uniós Covid-igazolás

A Budapest Airport közölte az elmúlt fél év utasforgalmi adatait. Ebből a cikkből kiderül, mennyien választották a repülést, és mi várható a következő hónapokban.

Férfiaknak szánt étrend-kiegészítők forgalmazását tiltotta meg a Nébih

A kapszulákban gyógyszer-hatóanyagot mutatott ki a hatóság laboratóriuma, méghozzá nem is kis mértékben. Ide kattintva találod, mely termékekről van szó.

Keresés az oldalon