Negatívra módosította a magyar gazdaság kilátásait az S&P

Startlap - Startlap
A nemzetközi hitelminősítő meg is indokolta a döntést. Heti hírösszefoglaló.

Stabilról negatívra módosította Magyarország adósosztályzatának kilátását a Standard and Poor’s

Negatívra módosította az eddigi stabilról Magyarország osztályzatának kilátását az S&P Global Ratings. Bővebben.

A romániai diszkriminációellenes tanács beidézi Orbán Viktort

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Alexandru Muraru képviselő feljelentése nyomán beidézi Orbán Viktor magyar miniszterelnököt az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD). Részletek

Holtankoljak: Száz benzinkúton teljesen elfogyott az üzemanyag

A szakportál értesülései szerint ezeken a kutakon egyáltalán nem lehet már tankolni. Egy balassagyarmati benzinkúton például egy hét leforgása alatt az egész hónapra szánt mennyiség fele elfogyott. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Jakab Péter kilép a Jobbikból, ez a válasza Gyöngyösi Márton nyílt levelére

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke nyílt levélben szólt Jakab Péterhez, amiben nem volt sok köszönet. Például egy idézet:

Engedd meg, hogy elmondjam, hogy milyenné váltál azóta: egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett belőled, akiből a közélet mémeket gyárt

– írta Gyöngyösi. Megjegyezte Jakabnak címezve azt is: ne pletykákból hallja, hogy augusztus 20-án pártot készül alapítani. Gyöngyösi a levélben jelezte, várja Jakab válaszát. A reakció csütörtök kora este érkezett:  kilép a Jobbikból az előző pártelnök.

Független képviselőként pedig maradok a nép pártján pont úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén

– írta Jakab Péter. A teljes válasz itt.

Elismerte a kormány, hogy komoly problémák vannak a pedagógus-életpályamodellel

Az Európai Bizottság felé benyújtott “Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Plusz” dokumentum több súlyos, évek óta gyakran hangoztatott kritikát sorol, a Népszava szerint egyenesen “elkeserítő képet fest” a pedagógusok helyzetéről. A dolog nem véletlen: a kormány 400 milliárd forintot szeretne a bérek fejlesztésére. Bővebben.

“Fák you” – ezrek tüntetnek a Kossuth téren az erdőirtási törvény ellen

Számos ellenzéki politikus jelenlétében, sok családosan érkező tüntetővel kezdődött meg péntek délután az LMP tüntetése a Parlament előtt. A demonstrációra azért került sor, mert a kormány az erdő- és természetvédelmi törvényt felülírva, az energiaválságra hivatkozva még természetvédelmi területen is megkönnyítette a tarvágást. Élő tudósítás.

Egyetlen hónap alatt akkorát nőttek az árak, mint 2020-ban egy teljes év alatt

Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 13,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi értékeket, egy hónap alatt 2,3 százalékos drágulást mértek. Ez utóbbi a jegybank éves inflációs céljával egyezik, és hasonló adatok két évvel ezelőtt még egy év leforgása alatt születtek. A legdurvábban az élelmiszerek ára nőtt, június óta több mint 4 százalékkal. Részletek.

Katatörvény: fontos részletek változhatnak

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete már a múlt héten jelezte, hogy “kész tényként kezelik” a kata új szabályainak módosítását a Pénzügyminisztérium és az adóhatóság belső levelezése alapján. A 24.hu birtokába került levélből kiderül, hogy több jogszabályváltozásról, illetve jogszabályértelmezésekről is szó van, amelyek számos kisadózót érinthetnek. Mit jelent ez pontosan? Ebből a cikkből megtudhatod

300 milliós bírságot kapott a Ryanair az extraprofitadó utasokra hárítása miatt

A fogyasztóvédelmi büntetésről maga Varga Judit számolt be a Facebookon, mivel az ügy olyan fontossá vált, hogy “szakmai irányító szervként” az Igazságügyi Minisztérium is követte azt. A Ryanair vitája a kormánnyal rendkívüli visszhangot kapott, miután a légitársaság szabályos háborúba keveredett a kormánnyal, a vezérigazgató idiótának és ostobának nevezte Nagy Márton gazdaságügyi minisztert, de Gulyás Gergely is kapott a kritikákból. Részletek.

Újra szállítani fog a Barátság kőolajvezeték

A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról. Az eredmény igazán kecsegtető. Íme

80 ezer katona a vesztesége az oroszoknak Ukrajnában a Pentagon szerint

Adam Berry/Getty Images

Egyértelmű előnyben vannak az ukránok, és az orosz fegyveres erők rendkívüli veszteségeket szenvedtek el az invázió során – állítja az amerikai Védelmi Minisztérium. Mindeközben Oroszország áprilisban még 1351 elesett katonáról adott hírt. Részletek.

 

Címlapfotó: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Megfeneklett Jákob Zoli Ferrarija a forgalmas úton, kifogyott a...

képcím

Biogolyóstoll, fideszes pártkatona - ellenzéki reakciók Sulyok...

képcím

"Orbán Viktor ma mindenről beszélt, csak a lényegről nem" -...