Nagy csalódás érhet sokakat: nem minden nyugdíjasnak jár a prémium

A szisztémát törvény szabályozza.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-04 12:14

Címlapkép: Thinkstock

Október 2-án jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, hogy idén magasabb lesz a nyugdíjprémium, mint tavaly, várhatóan 18 ezer forint.

A nyugdíjprémium alapelve, hogy a gazdasági növekedésből mindenki részesüljön, az idősek is. Kiszámításának módja, hogy ha az éves gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot, akkor a növekménnyel megszorozzák az egyheti nyugdíjat és így megkapják a nyugdíjprémium összegét.

Az államtitkár azonban arra nem tért ki, hogy ez az összeg nem mindenkinek jár. Pontos részleteket majd csak a később megjelenő kormányrendeletből tudhatunk meg, de a szisztémát törvény szabályozza – írja Azénpénzem.hu.

Az eredeti szabályozás szerint ugyanis a prémium nem jár azoknak, akik ideiglenes özvegyi nyugdíjat kapnak, de a rokkantak (akiknek rehabilitációs járadékot folyósítanak) sem részesülhetnek belőle.

Tavaly a kormány úgy döntött, hogy mind a 2 millió 750 ezer nyugdíjas – köztük tehát a nagyon rászorultak is – megkapja a prémiumot. Ez azonban csak. a 2017 őszén megjelent kormányrendeletben szerepel. Idén ilyen rendelet egyelőre nem látott napvilágot.

A prémiummal kapcsolatban fontos  előírás, hogy erre az összegre az jogosult, aki már 2017-ben legalább egy napig nyugdíjas volt, és most novemberben is kapja az ellátást.

Mai nap hírei

Édesapja után koronavírusban hunyt el a neves magyar focista is

life.hu4 órája

Tiltólistára tette Amerika a Xiaomit

digitalhungary.hu6 órája

Kidobta a kukába a 80 milliárd forintot érő merevlemezt!

napmintnap.com7 órája

Kevesebb emésztési panaszt okoz az A2-es típusú tej

szimpatika.hu13 órája

Híres emberek, akik régóta szinglik: és el is mondták, hogy miért

joy.hu14 órája

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu17 órája

Soha nem találnád ki, kivel élt George Clooney a leghosszabb ideig

unilife.hu19 órája

Globális chiphiány miatt állítják le újra a kecskeméti Mercedes-gyárat

444.hu19 órája