Két helyről is kaphatnak idén Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok

Startlap - Startlap
Attól függ, az ország melyik településén élnek.

A kormány még vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a nyugdíjasok idén kapjanak-e Erzsébet-utalványt – tájékoztatta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az mfor.hu-t.

Amennyiben a kormány úgy dönt, év végén is kiosztják az utalványokat, akkor lesz, aki két helyről is kap ilyen juttatást. Ugyanis a települések – saját hatáskörben – is rendelkezhetnek az extra támogatások odaítéléséről.

Budakeszi önkormányzata már most a közgyűlés elé terjesztette a témát, eszerint a településen élő, szociálisan rászoruló nyugdíjasokat 3000 forint/fő összegben, a rászoruló családokat pedig 2000 forint/családösszegben támogatná a városvezetés karácsony előtt Erzsébet-utalvány formájában. Mivel az önkormányzat idén is elkülönített erre a célra egy összeget, valószínűsíthető, hogy a javaslatot elfogadja a testület.

A budakeszi példa egyébként nem egyedi az országban. Tavaly például Hódmezővásárhely megduplázta a kormány által adott Erzsébet-utalványt, és többek között például az V. kerületi vezetés is adott plusz utalványt a kerületi nyugdíjasoknak.

Ez is érdekelhet

képcím

Mától van emelt nyugdíj

képcím

Négy fiatal halt meg a tapolcai vonatbalesetben

képcím

Infláció, Márki-Zay, Pegasus és a bukott államtitkár: ezek...