Müller Cecília: tudunk a 39 éves elhunytról, még tart a vizsgálat

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatója.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-08 13:55

MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette az aktuális adatokat, mint elmondta, járványügyi készültség van az országban, minden forgatókönyvre fel kell készülni, terv szerint zajlik a védekezés. A koronavírusos betegek részére kijelölt intézményekben növelték a kapacitást, és lépcsőzetesen nyitják meg az újabb ellátóhelyeket. Jelenleg  746 egészségügyi dolgozó átvezénylése történt meg egy másik, koronavírusos betegeket ellátó intézménybe.

Elhangzott, hogy tovább vizsgálták a szennyvízmintákat, amik jelen pillanatban apró bizakodásra adhatnak okot, mert stagnálnak a mintákban tapasztalt vírus-örökítőanyag szintek. Azok is benne szerepelnek ebben a mintában, akik most még tünetmentes fertőzöttek.

Szombaton koronavírusban elhunyt egy 39 éves tanár az egyik vidéki kórházban, de a hivatalos statisztikában azóta sem szerepel. Müller Cecília a sajtóhírre reagálva elmondta, ismerik az esetet, tudnak róla, de még tart a vizsgálat. Törekszenek arra, hogy csakis a megfelelő adatokat közöljék, ezért minden esetben elkérik a kórháztól a zárójelentést, a halottvizsgálati bizonyítványt, amiben megtalálható, hogy milyen alap-vagy kísérőbetegségei voltak az elhunytnak. Ez időbe telik, de várhatóan még ma felkerülhet a listára.

Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy a gyógyult gyermekek nem fertőznek. Arra kéri a nevelőket, pedagógusokat, hogy fogadják vissza a gyermekeket a közösségbe, figyeljenek arra, hogy ne történjen kiközösítés, ne érje kellemetlen élmény őket. További részleteket a tájékoztatórólitt olvashatsz.

Mai nap hírei

Netes hadjárat indult Kamilla hercegné ellen

joy.hu3 órája

Északkeleten jönnek az első hópelyhek!

koponyeg.hu4 órája

2021-től az EU-ban nem verhetik át a gyártók a silány elektronikai termékekkel a vásárlókat!

metabro.hu6 órája

A néppárti képviselő felhívta Deutsch Tamás figyelmét arra, hogy épp a jogállamiság a különbség az EU és a kommunista rendszer között

168ora.hu6 órája

20 kilót fogyott Bajor Imre lánya, csodálatos az átalakulása

femcafe.hu7 órája

Téli lakberendezés, mikulásvirággal

szeretemamezogazdasagot.hu9 órája

Ram 1500 Trx – Érkezik az Eu-kivitel

gepmax.hu9 órája

Egy hónap alkohol nélkül

szimpatika.hu19 órája