Kiemelt Hírek 2018. szeptember 15.

Minden számlát befizetett, mégis 250 ezer forintot követel a mezőhegyesi rokkantnyugdíjastól az áramszolgáltató

Startlap Kiemelt Hírek 2018. szeptember 15.
Az asszony értetlenül áll a nagy összegű tartozás előtt, de még akkor is kifizeti, ha nem lesz mit ennie.

A Mezőhegyesen élő Hambalkó Sándorné Idának már az öngyilkosság is megfordult a fejében, miután egy héttel ezelőtt egy 250 ezer forintról szóló csekkett kapott kézhez az NKM Áramszolgáltató Zrt. részéről. A rokkantnyugdíjas asszonynak fogalma sincs, hogyan keletkezett a jókora tartozás, mivel állítása szerint minden számlát kifizetett – írja a Bors.

Azt hittem, szívinfarktust kapok, amikor kibontottam a borítékot. Írtam a szolgáltatónak, hogy legalább a felét engedjék el, de ha ebbe nem is mennek bele, akkor arra kérném őket, hogy adjanak egy év haladékot

– mesélte a békés megyei nyugdíjas, aki az iratok szerint tavaly április óta halmozott fel 195 850 forintos tartozást, és ehhez adták hozzá az új villanyóra felszerelésének költségét. Az asszonynak idén júniusig forgótárcsás mérőórája volt, ami kifogástalanul működött, mégis le kellett cserélni.

A lap megkeresésére Csala Gabriella, az NKM Áramszolgáltató Zrt. kommunikációs munkatársá közölte: “a villamosenergia nem tűnik el, azt valaki felhasználta”. Hozzátette: a megnövekedett költségeket gyakran egy újabb nagy teljesítményű elektromos berendezés, vagy a háztartás megnövekedett létszáma okozza.

Az asszony azt mondja, az ő esetében ilyesmi nem fordult elő. A 250 ezer forintot október 2-ig kellene törleszteni, de a nyugdíjas hölgy ilyen rövid határidőn belül ezt nem fogja tudni teljesíteni. Mindenképpen fizetni akar, de egy év haladékot kért.

Inkább nem eszem, de áram nélkül nem maradhatok télre

– mondta szomorúan.

Keresés az oldalon