Egy alig ismert szervezet vezeti az állami intézmények eladósodási toplistáját

Startlap - Startlap
Te hallottál már a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségről?

3,412 milliárd forint – ekkora adóssága volt tavaly év végén a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnek (KIFÜ), amivel a leginkább eladósodott állami intézménynek számított. Sok olvasónk bizonyára soha nem is hallott erről – az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) irámyítása alatt álló – szervezetről – írja a Menedzsment Fórum.

De mi ez?

A szerv tevékenységi hálója az internethálózat, illetve lefedettség kiépítése volna, ők felelnek – papíron legalábbis – a 2020-ra minden háztartás számára elérhető minimum 30 Mbps-os internet-hozzáférést maga elé kitűző Szupergyors Internet Programért, csakúgy, mint a Diákháló Programért, mely a köznevelési intézmények megfelelő sebességű internetellátását lenne hivatott megoldani.

Lenyomta az egészségügyet

Az adóssághalmozó állami szervek nem hivatalos vetélkedőjének címvédője szinte emberemlékezet óta az egészségügy, ám a KIFÜ idén történelmet írt és új adósságrekorderként köröket vert az egyébként sima befutónak tűnő, 1,77 milliárdos mínusszal záró Péterfy kórházra, míg a feszített tempóval 1,4  milliárdos hiányt felhalmozó Honvédkórháznak ezúttal meg kellett elégednie a bronzéremmel.

Ez is érdekelhet

képcím

Ennyi pluszpénz érkezik a nyugdíjasok számlájára

képcím

Használt autót is lehet kapni annyiért, amennyiért...

képcím

Orbán Vikor a történelmi magyar futballgyőzelemről: "A kérdés...