Nincs mitől félni, nem lesznek Európában áramszünetek

Startlap - Startlap
Energiahiányról nincs szó, sem arról, hogy vége a hagyományos áramrendszereknek, ugyanakkor a megújuló energiaforrások ingadozása hatalmas kihívást jelent az energiatárolás és a vezetékrendszer számára, és az árak kilőttek, ami hazánkat is elérheti. Délelőti hírösszefoglaló.

Getty Images

Nincs mitől félni, nem lesznek Európában áramszünetek

Egymás után születnek a hírek potenciális rendszerzavarokról, lefagyásokról, katasztrófavédelmi gyakorlatokról. Energiahiányról nincs szó, sem arról, hogy vége a hagyományos áramrendszereknek, ugyanakkor a megújuló energiaforrások ingadozása hatalmas kihívást jelent az energiatárolás és a vezetékrendszer számára, és az árak kilőttek, ami hazánkat is elérheti. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Koronavírus itthon: 123 beteg halt meg egy nap alatt

Egy héttel ezelőtt ez a szám még csak 39 volt. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákat ide kattintva ismerheted meg.

Közel 6 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak Észak-Korea

A magyar kormány valamiért még mindig reméli, hogy egyszer visszakerül a pénz. Pedig már több mint 10 éve is az adósság 90 százalékának elengedését kérték, és a maradék pénzt ginzenggyökérben szerették volna kifizetni. Részletek.

Szijjártó Péter 100 ezer vakcináról megfeledkezett, amikor az afrikai adományokról beszélt

MTI/Illyés Tibor

A magyar kormány nem 1,1, hanem 1,2 millió oltóanyagot ajándékoz Ghánába, Ruandába és Gambiába. A most megjelent Magyar Közlönyből az is kiderül, milyen típusúakat. További információkért katt ide.

A Kúria átengedte a kormány egyik népszavazási kérdését

A testület egy kérdést korábban elkaszált, a döntést alkotmányjogi panaszban támadta meg a kormány. A gyermekvédelminek titulált népszavazás három kérdése van még hátra. Bővebben.

Áremelésre készülnek a taxisok

A héten leültek tárgyalni a tarifákról, amelyekről vidéken a taxitársaságok vezetői dönthetnek, Budapesten azonban hatóságilag megszabott árak érvényesek. Részletek.

A román GDP már tényleg nagyobb, mint a magyar? 

Igen is meg nem is, vásárlóerő-paritáson kalkulált egy főre jutó GDP akár nagyobb is lehet. Szinte semmi bizonyosat nem lehet a témában kijelenteni, egy dolgot kivéve: az ezredforduló óta Románia az egyik legdinamikusabb fejlődést mutatja, liberális gazdaságpolitikájukkal rohamléptekkel zárkóznak fel Magyarország mögött. Kérdés, hogyan írhatja át mindezt a járvány. Bővebben.

A járványban elveszett munkahelyek nagy része sosem jön vissza

Joe Raedle/Getty Images

A járvány által felborított gazdaság szerteágazó hatásainak vizsgálata ismét felszínre hozta az emberi munkaerő gépek által történő kiváltásával kapcsolatos vitákat, és a félelmet, hogy az automatizálás szabályozások nélkül bércsökkenéshez és munkanélküliséghez vezet. Az alacsonyabban képzett nők azok, akiket a legsúlyosabban érinthetnek az átalakulások. Bővebben.

Hétvégéig tart a napsütéses idő

Hamarosan borús idő váltja a napos, nyugodt, csapadékmentes időjárást. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Nem lehet népszavazás Karsai Dániel egyik kérdéséről

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Román miniszterelnök: sosem lesz "semmilyen Székelyföld"...